Jäänused avastas Rõusa Suurejõe jahiseltsi juhatuse esimees Janek Aasavelt, kes mööda maanteed autoga sõites ühel hetkel hingematvat haisu tundis. Kuna selles piirkonnas on avastatud seakatku, otsustas Aasavelt asja uurida ning siis ta koos sõbrast jahimehega selle korjuste hunniku avastaski.

Loomade korjuseid käisid vaatamas nii kohalik loomaarst kui ka Pärnumaa veterinaarkeskuse esindaja. Lagunemisastme järgi ütlesid nad, et metsaalust risustati umbes 2-3 nädalat tagasi.

Kohapeal käinud veterinaarkeskuse spetsialisti Elita Sillari oli tegu müügiks ettevalmistatud lihakehadega, mis olid ilma peade, organiteta ning lõigatud veeranditeks.

"Ilmselt juhtus mingisugune apsakas külmutusseadmete või millegi sellisega," spekuleeris Sillar. "Aga kust või kelle omad, ei ole veel teada."

Sigadelt võeti proovid ja saadeti laborisse, kuid seakatku siiski vähemalt esialgu ei kahtlustata.

Küll aga rõhutas spetsialist seda, et loodusreostuseoht on täiesti olemas.
"Reostus on igal juhul ja väga ohtlik, sest selles piirkonnas on seakatk diagnoositud. Sinna tulevad metsloomad sööma ja isegi, kui need kered ise polnud seakatku nakatunud, siis sealsed metssead, kes on nakatunud kannavad seda viirust söögikohta ja edasi ning sealt levib see ka teistele sigadele muude loomade kaudu," rääkis Sillar Delfile.

Lisatud on ka pildid.