"Milline saab olema nende otsus - mina kindlasti neid ei taha siin mõjutada, ei tea, kuidas nad otsustavad, see on nende vabadus," lausus Liive "Terevisioonile" ja lisas, et ta loodab, et ka teised kuratooriumi liikmed austavad nõukogu otsust, ükskõik milline see ka ei oleks.

"See, et TTÜ rektori valiku ümber käib niivõrd jõuline diskussioon ja võib öelda ka isegi, kohati ju kampaania, siis see näitab, et tehnikaülikool on väga tugev ülikool," ütles Liive. Tema hinnangul peitub intriigide ja kirjavahetuste avalikustamise taga soov mõjutada nõukogu tänast otsust, eesmärgi kohta annab tema sõnul arutust aeg.

Pärast tänast nõukogu otsust on Liive sõnul plaanis kokku kutsuda ka kuratooriumi erakorraline koosolek, plaaniline koosolek toimub 22. juunil.

Täna kell 14 otsustab TTÜ nõukogu, kas vetostab kuratooriumi valitud rektori Jaak Aaviksoo kandidatuuri või mitte.

Juhul kui vetot ei tule, peab kuratoorium uue rektori ametisse määramise kinnitamiseks korraldama uue hääletuse, kus on taas kord vaja Aaviksoole kokku saada vähemalt kaheksa poolthäält üheteistkümnest. Neli kuratooriumi liiget on avalikult välja öelnud, et ei poolda Aaviksoo rektoriks saamist.