USA luureagentuurid nägid esmaspäeva õhtul vaeva, et saada kinnitust Wuhayshi surma kohta.

Ajaleht Washington Post kirjutas, et Wuhayshi langes eelmisel nädalal USA luure keskagentuuri (CIA) droonirünnaku ohvriks, vahendab Associated Press.

Araabia meedia ja äärmuslased Twitteris teatasid, et Wuhayshi sai rünnakus surma. USA ametnikud ütlesid Associated Pressile, et uurivad tõendeid selle kohta.

Islamistide tegevust sotsiaalmeedias uuriv organisatsioon SITE tõlkis mitmeid Araabia poolsaare Al-Qaida toetajate sõnumeid, milles öeldi, et Wuhayshi on surnud.

Wuhayshi oli Araabia poolsaare Al-Qaida juht. Seda terroriorganisatsiooni peetakse kõige võimekamaks USA huvide ründamisel.

Araabia meedia teatel tapeti kolm arvatavat Al-Qaida liiget 9. juunil USA droonirünnakus Jeemeni lõunaosa sadamalinnas Mukallas.

Wuhayshi surm on Araabia poolsaare Al-Qaidale tugev tagasilöök, kuid organisatsiooni peamine pommimeister Ibrahim Hassan al-Asiri arvatakse endiselt elus olevat. Arvatakse, et ta valmistas pommid, mis õnnestus turvakontrollist mööda toimetada ja viia kolmele USA-sse suundunud lennukile, kuigi ükski neist ei plahvatanud.