Peamiselt kogunesid Donetski Kiievi rajooni lennuväljaga piirneva Oktjabrski Rõnoki mikrorajooni elanikud, teatab Vene sõltumatu ajaleht Novaja Gazeta.

Kohalikud skandeerisid „Lõpetage sõda!“, „Andke meile eluase, meie kodud purustati!“ ja „Käige kõik minema!“

Peamine nõudmine oli sõjategevuse lõpetamine. Elanikud süüdistasid separatiste, kes oma tegevusega kutsuvad esile Ukraina relvajõudude vastutule rahumeelse elanikkonna pihta. Iga päev hukkuvad selle tõttu inimesed. Näiteks pühapäeval hukkus kaks ja sai haavata kümme inimest.

Isehakanud Donetski rahvavabariigi võimude reaktsiooni polnud esialgu märgata. Näha oli Donetski rahvavabariigi politseinikke ja operatiivtöötajaid, kes kontrollisid kogunenute dokumente.

Administratsiooni hoonest tuli meeleavaldajate juurde inimene, kes ei tahtnud end esitleda. Ta tegi ettepaneku, et viis kohalike elanike esindajat kohtuksid Donetski rahvavabariigi juhi Aleksandr Zahhartšenkoga. Initsiatiivgrupp pandi autosse ja viidi teadmata suunas minema.

Kella 13 ajal liiguti administratsiooni hoone juurde. Karkudega Zahhartšenko tuli koos automaatidega ihukaitsjatega välja. Ta püüdis inimesi rahustada ja teatas, et sõda lõpetada veel ei õnnestu. Talle hüüti nördinult: „Sõda tuleb kohe lõpetada või anda elamispind.“ Küsiti, millal hakatakse regulaarselt pensioni maksma. Zahhartšenko vastas, et valitsus töötab selle kallal.

Mõne aja pärast palus Zahhartšenko kogunenutel ta minema lasta, viidates oma vigastusele. Toyota Land Cruiserite ja Mercedeste pikk kolonn viis Zahhartšenko suurel kiirusel minema. Inimesed hakkasid laiali minema. Kohale jäi umbes 30 inimest. Väljakul olnud sõjaväevormis mehed ütlesid, et meeleavaldajaid karistada ei kavatseta.