Lääneriikide luureagentuurid olid sunnitud alustama niinimetatud päästeoperatsioone oma agentide koju toomiseks pärast enam kui miljoni salastatud dokumendi lekkimist Venemaa valdusesse. Osa dokumentidest, mis räägivad lääneriikide luuretaktikatest ja ohustavad brittidest-ameeriklastest spioonide identiteeti, on teadaolevalt enda kätte saanud ka Hiina.

Suurbritannia luureühenduse signaalluureasutuse GCHQ (Valitsusside Peakorter) endine direktor David Omand ütles, et uudis dokumentide jõudmisest Venemaa ja Hiina kätte on „tohutu strateegiline tagasilöök“, mis kahjustab nii Suurbritanniat, Ameerika Ühendriikide kui ka ülejäänud alliansi.

David Cameroni kabineti nõunikud kinnitasid eile õhtupoolikul The Sunday Times ajakirjanikele, et salastatud dokumendid on nüüd nii Moskva kui ka Pekingi luureülemate laual.

Ei ole veel selge, kas Hiina ja Venemaa varastasid Snowdenilt salastatud materjalid või andis ta need üle vabatahtlikult, et tänada Kremlit, kes on keeldunud teda Ameerika Ühendriikidele välja andmast.

Riigisaladused lekitanud Snowden pages 2013. aastal reisilennukiga Venemaale, paludes kaitset president Vladimir Putinilt. Seal viibib ajaloo ühe suurima jälgimis- ja infokogumisskandaali päevavalgele toonud infolekitaja tänaseni.