“Just äsja avaldas Vikerraadio viimased avaliku arvamuse küsitlused, mille põhjal oleme jätkuvalt Eesti enim toetatud erakond, meil on rohkem toetajaid kui Reformierakonnal ja IRL-il kokku,” rääkis Simson erakonna volikogul peetud kõnes. “See mäekõrgune ülekaal annab meile moraalse seljataguse seista valitsuse maksutõusude vastu. See annab meile kindluse, et tänane peaminister ei vääri oma kohta. Ning see kinnitab, et meie kogutud 27 tuhat allkirja maksutõusude vastu on vaid jäämäe veepealne osa, tegelik ootus tänasest erineva poliitika osas on veelgi suurem.”

Simson nentis, et sotside tõus valitsuse kõige toetatumaks erakonnaks on kindlasti kantud ootusest, et sotsid toovad oma uue esimehega muutuse. “Lootusest, et rumalaid maksutõuse ei seadustata sotside häältega. Ka Ossinovski sõnastas, et sotsidel on valik, kas kehtestatakse end valitsuses või sörgitakse taas sabas ja loodetakse, et midagi saab tehtud.”

“Sotsidel peab olema meeles, et meil on riigikogus erakondi rohkem kui kolm. Ja kui Reformierakond pole valmis iganenud dogmadest loobuma, siis tuleb teistel leida ühisosa. Ma kinnitan, et Keskerakond on valmis seda ühisosa leidma,” rõhutas Simson.