Laeva liturgilise pühitsemise viis läbi EELK Lääne praostkonna praost Leevi Reinaru. Head soovid laevaperele ning saarerahvale andsid edasi maavalitsuse, Vormsi valla, laevaliini opereeriva firma esindajad ning paljud teised.

Kui pidukõned peetud ja tervitustantsud vaadatud, tutvustati laeva ennast, alates kiilust, lõpetades masti tipuga. Kui naised kiitsid laeva ilu, siis vallavanem Viks kiitis funktsionaalsust, lifti ja jääklassi. Vana laev püüdis kevadeti vahel tundideviisi rüsijääst läbi trügida, aga Rohuküla asemel tuli ots ikka saarele tagasi keerata.

Laeva helevalget keret kaunistavad rõõmsad sinised rõngasristid, mida vormsilased nimetavad päikeseristideks ja mida peetakse Vormsi sümboliks. Laevakere kujunduse tegi vormsilane Kristina Rajando.

Peale selle, et laev on suur, pakub ta ka palju mugavusi, mida vormsilastel siiani ei olnud. Laevas on lift, mis tähendab, et vanemad inimesed või need, kellel on raske järsust trepist üles-alla liikuda, pääsevad salongi, ega pea enam veetma kogu reisi autotekil autos istudes.

Laeva peavad turvaliseks isegi pääsukesed, kes on juba jõudnud teki kohale kaks pesa rajada.

Ormsö on projekteeritud ja ehitatud Saaremaal Nasva sadamas Baltic Workboatsi laevatehases. See laev on päris Eesti toode, see pole sisse ostetud. Ormsöt ehitati kaks aastat, sinna kulus 130 000 töötundi, millest 20 000 tundi kulutasid projekteerijad. Laeva omanik on Veeteede Amet.