Kohaliku mäegiidide ühenduse juht Alfredo Martin Quintana Figueroa on ajalehe teatel olnud e-kirja teel Jane Riga perega ühenduses. Quintana Figueroa sõnul peaks Riga isa ja õemees saabuma Peruusse umbes kahe päeva jooksul ning Quintana Figueroa on lubanud nad lennujaamast Huareze linna transportida. „Nad ei öelnud, kas tahavad otsingute jätkamist või mitte,“ sõnas ta ja lisas, et seda otsustatakse, kui nad on kohal.

Hukkunute lähedastega ühenduses olnud alpinist Jaan Künnap rääkis täna Delfile, et lähedaste soov on, et otsinguid jätkatakse ja kehad tuuakse välja.

Välisministeerium on teada andnud, et hukkunute kindlustusandja peaks päästekulud katma. "Meile praegu teadaoleva info põhjal peaksid nelja eestlase kindlustuse piirmäär ja tingimused võimaldama kulude katmist. Seni pole seetõttu tõusetunud vajadus täiendava toetuse järgi. Otsimise jätkamisel mängivad oma osa paratamatult ka kohapealseid olud ja kohapeal koostatav konkreetse päästeoperatsiooni detailne kava," märkis ministeeriumi pressiesindaja täna.

Peruu ajaleht El Comercio kirjutas täna, et hetkel ei tegele kolme eestlase otsimisega ei Áncashi regiooni kõrgmäestiku päästeüksuse ega ka mägigiidide assotsiatsiooni personal.

Kõrgmäestiku päästeüksuse ülem Roberto Rodríguez ütles El Comerciole, et tema personal tuli kolmapäeva õhtul mäelt ära, sest tööd katkestati halbade ilmastikutingimuste ja toidupuuduse tõttu. Rodríguezi sõnul on ilm just see tähtis faktor, mille järgi otsustatakse, millal naasta. See võib toimuda kas laupäeval või järgmise nädala esimestel päevadel.