Sipilä deklaratsioonis öeldakse, et tal on muu hulgas „kinnisvara, millest märkimisväärsemad on eramud Kempeles ja Sipoos“. Lisaks sellele teatab Sipilä, et ta on märkimisväärselt investeerinud osalusse muu hulgas Nordea pangas ja OP-pangas. Nende osaluste rahalist väärtust aga ei avaldata, vahendab MTV.

Võrreldes eelkäijate Alexander Stubbi ja Jyrki Kataineniga tundub Sipilä deklaratsioon napp.

Alamriigisekretär Timo Lankineni sõnul täidab Sipilä deklaratsioon siiski kõik nõuded. Lankineni sõnul on deklaratsiooni nõuded sellised, et sellest peab selguma omandi tüüp, objekt ja osaluse suurus.

„Minu arvates on Sipilä puhul nõuded täidetud ehk deklaratsioon on Eduskuntale esitatud. Uudishimuelement ehk kui palju vara tal nüüd on, sellest ei selgu, aga see ei ole ka nõue. See ei ole maksudeklaratsioon,“ ütles Lankinen.

Soome ministrid peavad esitama parlamendile majanduslike huvide deklaratsioonid. Selles peab ära tooma sellise majandustegevuse, osalused ettevõtetes ja märkimisväärse omandi, millel võib olla tähtsust ministrikohuseid täites.

Sipilä rikastus 1990. aastate lõpus, kui ta müüs koos partneritega raadiosageduskomponente tootnud ettevõtte Solitra USA firmale ADC Telecommunications.

Ajaleht Helsingin Sanomat tituleeris Sipilä 2012. aastal „kümne miljoni meheks“. Rahvusringhäälingu Yle intervjuus kinnitas Sipilä, et Helsingin Sanomate hinnang on õiges suurusjärgus. Ta on ka öelnud, et ei tea oma varade täpset väärtust.