Üleeile pidas politsei Luunja vallas kinni noore kihutaja, kes ületas kiirust sõites mööda oma emast. Täna toimunud kohtuistungil otsustas kohus noormehe juhtimisõiguse kolmeks kuuks peatada, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Üleeile õhtul sõitsid Luunja vallas eravärvides politseisõidukile suurel kiirusel vastu sõiduautod BMW ja Toyota. Möödasõidul Toyotast ületas BMW lubatud sõidukiirust vähemalt 63 km/h.

BMW juhiks osutus 19-aastane Sander, kes omandas esmase juhtimisõiguse neli kuud tagasi ning vaid kuu aja eest pidas politsei ta samuti kiiruse ületamise tõttu kinni. Rikkumiste eest toimetati Sander arestimajja kohut ootama. Sündmuskohale pöördus tagasi ka Toyota roolis olnud naine, kes osutus Sandri emaks.

Täna toimunud istungil otsustas kohus noormehe juhtimisõiguse kolmeks kuuks peatada. Kuna Toyota kiirust fikseerida ei saanud, piirdus politsei ema puhul suulise märkusega.

Tartu politseijaoskonna vanemliikluspolitseinik Ove Saar tuletab kõikidele meelde, et maanteed ja linnaliiklus ei ole koht, kus juhid kiiruskatsel omavahel mõõtu võiks võtta.

„Antud juhtumi muudab eriti taunimisväärseks tõsiasi, et lapsevanem ja kogenud juht, kes peaks oma käitumisega liikluses noortele eeskuju näitama, osales ise liiklusohtliku olukorra tekitamises ning seadis selliselt ohtu nii enda, oma poja kui ka kaasliiklejate elu ja tervise,“ ütles Saar.