Luite selts koos piirkonna ettevõtete ja elanikega esitas Tallinna Halduskohtule kaebuse Tallinna linnavalitsuse tegevuse vastu, mille eesmärk on Veerenni tänava raudteeülesõidu sulgemine 2015. a oktoobrist. Selts märgib kaebuses, et Tallinna linna tegevus rikub mitmeid õigusakte, sh planeerimisseadust ja teeseadust, ning sisaldab taotlust rakendada esialgset õiguskaitset.

“Kaks korda, 2012. ja 2013. a sügisel on linnavalitsus meie protestide mõjul sulgemist edasi lükanud,” ütles Luite seltsi juhatuse liige Marius Mets. “Seekord ei näinud me asumi elanike ja ettevõtjate ning laiemalt tallinlaste õiguste kaitsmiseks muud võimalust, kui pöörduda kohtusse.”

Kaebajate hinnangul on Tallinna linna tegevuse eesmärk õigustada eraarendaja huvides rajatud Tehnika tn-Järvevana tee ühendustee ehitamist Euroopa Liidu rahade toel, mitte võimalike liiklusohtude vähendamine Veerenni ülesõidul ja mujal piirkonnas. Asumit kesklinnaga siduv otsetee lõigatakse läbi ning liiklus suunatakse pea kahekilomeetrise ringiga läbi liiklusohutuse standarditele mittevastava ringristmiku. Hoolimata korduvatest arupärimisest 2,5 aasta jooksul pole luitelased saanud linnavalitsuselt ka selgelt vastust, kuidas raudteeülesõidu sulgemise puhul tagatakse liiklejate ohutus asumis ja plaanitud ülekäigul ning ühistranspordiühendus kesklinnaga. Samuti halveneb operatiivsõidukite ligipääs asumile, mida kinnitab ka linnavalitsuse tellitud liiklusuuring.

Luitelased on Veerenni ülesõidu sulgemise vastu kogunud paari nädalaga rohkem kui poolteisttuhat allkirja, neist üle 650 elektrooniliselt keskkonnas http://petitsioon.ee/veerenni-poolt.