Briti suursaatkond Tallinnas tähistab täna iga-aastase vastuvõtuga Elizabeth II sünnipäeva Briti suursaadiku residentsis.

Sel puhul toimub ka Briti kuningliku õhuväe Typhoon-tüüpi hävitajate ülelend Tallinnast, tõstmaks esile Ühendkuningriigi ja Eesti häid kaitsekoostööalaseid suhteid.

“Mul on suur au, et kuningliku õhuväe Typhoon-tüüpi hävitajatel on võimalik teostada ülelend Tallinnast, et märkida Tema Majesteet Kuninganna Elizabeth II sünnipäeva,” ütles suursaadik Chris Holtby. “Koos on Suurbritannia ja Eesti pühendunud rahule, julgeolekule ja vabadusele Euro-Atlandi piirkonnas. Briti Typhoon-tüüpi hävitajad, mis baseeruvad Ämari lennubaasis, on vastutavad NATO Balti õhuturbe missiooni eest ja need on üheks osaks tihedast ning kestvast kaitsealasest partnerlusest Eesti ja Suurbritannia vahel, mis on jätkuks ka Suurbritannia suurimale rahvusvahelisele panusele Eesti kaitseväe õppusel Siil,” kommenteeris suursaadik.

Ülelend toimub täna ajavahemikus 18.50-19.15 ning on hästi jälgitav Pirita rannaalal.

Alates maist 2015 valvavad Eesti, Läti ja Leedu õhuruumi osana NATO Balti õhuturbemissioonist Ühendkuningriigi kuningliku õhuväe neli hävitajat Eurofighter Typhoon.