Roosnurme sõnul ei tohi leppida vene okupantide peale surutud piirilepinguga. "Selle lepingu läbisuruja ja kooskõlastaja oli IRLi liige Marko Mihkelson," rääkis Roosnurm. "Kui see piirileping ratifitseeritakse, siis on IRL kadunud Eesti poliitikast, aga kõige hullem on see, et Eesti vabariik kaotab iseseisvuse," sõnas Roosnurm. Tema sõnul on Venemaa soov, et Tartu rahu poleks kusagil kirjas.

Riigikogu liige Marko Mihkelson ütles Delfile Roosmaa sõnu kommenteerides, et Tartu rahu pole piirilepingus kunagi kirjas olnud. Küll on nüüd tehtud lepingusse täiendus, nimelt kirjutati sisse, et pooltel ei ole teineteise suhtes territoriaalseid nõudmisi. "Kui me mõtleme selle peale, mis on toimunud viimase aasta jooksul Ukrainas, siis see omandab veelgi aktuaalsema tähenduse ja sisu," lisas Mihkelson.

Riigikogu saadik nentis, et IRLis on liikmeid, kelle arvates ei peaks piirilepingut ratifitseerima, aga IRLi volikogu andis kokku lepitud lepingule oma toetuse juba 2013. aasta mais ning erakond jääb oma seisukohale kindlaks.

"Mehed, erakond on andnud ju sellele toetuse, et piirileping alla kirjutada, nii nagu see 2014 veebruaris tehti, ja igal juhul riikidevaheline piir Venemaaga, mis on mõlema poolt tunnustatud, on meie julgeoleku huvides," lausus Mihkelson. Ka piiri väljaehitamine on võimalik vaid siis, kui piir on lepinguga rahvusvaheliselt paika pandud.

Venemaa on piirilepingu viinud parlamenti, riigiduumasse. "Ma usun, et Eesti Vabariigi valitsus hiljemalt sügise alguses, kui riigikogu uuesti kokku tuleb, toob lepingud ka meie parlamenti, et saame ratifitseerimisprotseduuridega edasi liikuda," sõnas Mihkelson.