"Tere, olen FB-s tagasi, mis mind üheks nädalaks sulges, kuna julgesin kasutada ühte sõna. Vabandan kõigi ees, kelle kirjadele ja kommentaaridele ei saanud vastata. Nüüd on aeg käes edasi liikuda," kirjutas Ojuland oma Facebooki kontol.

Mäletatavasti leidis Kristiina Ojuland 28. mail Facebooki kontol tehtud postituses, et tuleks alustada üle-euroopalist allkirjade kogumise kampaaniat põgenike saabumise vastu, kuna valge rass on ohus.

"Täna. Järjekordselt näen täies tööjõus noort neegrit Itaalias raha kerjamas inimestelt, kes ausa tööga on oma lõunasöögi välja teeninud," kirjutas Ojuland Facebooki'is.

"Minu arvates tuleks alustada üle-euroopalist allkirjade kogumise kampaaniat selle eest, et mitte üks nn põgenik üle Vahemere ei pääseks. Aitab jamast!" lisas poliitik.

"Kõik, kes siin arvavad, et ma klähvin, õnneks eksivad. See neegrite küsimus on Eesti jaoks eksistentsiaalne ja tagasipöördumatu. Kui lubame nad sisse, siis on ajalugu juba võimatu muuta," lisas ta oma postituse kommentaarides.

Ojulandi sõnul ei maksa teda rassismis süüdistada. "Täna tunnen mina valge inimesena seda, et valge rass on ohus! Kas tõesti on eestlaste ajud ka nii pestud, et ajate mingit poliitkorrektset ila?" küsis kunagine välisminister.