Nelja aasta pikkust ametiaega pürgis täitma neli kandidaati. Praegune president, parteitu Andris Bērzinš uueks ametiajaks ei kandideerinud, tema sõnul ei teinud ta seda perekondlikel põhjustel, vahendasid Läti Delfi, Läti rahvusringhääling jt.

Koalitsiooni esindasid roheliste ja talupidajate liidu poolt kaitseminister Raimonds Vējonis ning rahvuslaste ühendus pakkus Euroopa Kohtu kohtunikku, Lätis tuntud juristi, iseseisvusdeklaratsiooni üht autorit ja kunagist justiitsministrit Egils Levitsit. Tema oli neljast kandidaadist ainus, kes on riigipeaks pürginud juba varem. Levits kogus televäitluses kõige enam vaatajate hääli. Koalitsiooni kolmas osapool – peaministripartei Ühtsus – oma kandidaati kompromissi huvides ei esitanud.

Opositsioonierakonnad pakkusid kumbki oma esindajat - Kooskõla pikki aastaid poliitikas ja ka seimis olnud Sergejs Dolgopolovsit ja regioonide ühendus rahandusspetsialisti, kunagist korvpallurit ja Läti hoiupanga juhti Martinš Bondarsit.

Selleks, et Läti presidendiks saada, vajab kandidaat 100-liikmelises seimis 51 poolthäält. Hääletus on salajane ning seega ei pruugi rahvasaadiku ja tema partei seisukohad tulevase presidendi osas alati kattuda.