"Riigikogu näeb jätkuvalt vaeva enda populaarsuse ja usaldatavuse vähendamisega. Läheb samasse rubriiki, mille järgi riigikogu ametis olev koosseis ei saa oma liikmetele antavat riigi poolt saadavat toetust, sissetulekut vähendada," ütles Saar Delfile.

"Palgaks sedalaadi raha nimetada ei tohi, nagu selgus. Sest palka makstakse tehtu eest töösuhte olemasolu korral. Niisugust suhet maksjaga, mille puhul kellelegi makstakse raha tema olemasolu eest, nimetakse ka sinekuuriks," iroonitses Saar.

Saadikute palga küsimus kerkis üles seoses sellega, et Eesti Laulu eestvedaja, riigikogu saadik Heidy Purga käis mai keskel ERRi kulul Viinis Eurovisionil.

Kui varem kasutasid riigikogu liikmed mõnikord parlamenditööst sisuliselt eemal olles võimalust taotleda palga maksmise peatamist selleks ajaks - mida avalikkus aktsepteeris mõistliku lahendusena - siis alates tänavu veebruarist nad seda enam teha ei saa.

26. veebruari otsusega asus riigikogu juhatus seisukohale, et RKLS-i mõttega ei ole kooskõlas, kui riigikogu liige palgast loobub, seetõttu tuli senist praktikat muuta ja palgata puhkuse avaldused jätta rahuldamata.