Nimelt kirjutas Delfi eile, et IRL-iga on viimastel nädalatel liitunud 175 uut liiget, keda on kutsutud üles partei esimehe valimistel Jaan Männiku poolt hääletama.

„Esimehe kandidaadiks saamiseks pidin kokku saama 50 toetaja allkirja. Ma usun, et tegelikult on mul erakonnas toetajaid mitusada ja mida nad teevad, ma ei tea," rääkis Männik. „Ma loodan, et Margus usub mind, et ma ei tea sellest midagi,“ kinnitas IRL-i esimehe kandidaat Jaan Männik täna oma rivaalile Margus Tsahknale.

„Ma usun Jaan Männikut," vastas Tsahkna kõhklemata. Tsahkna kinnitas, et on värskete liitujate arvu üle kontrollinud ning see on tõesti 175.

Mõlemad poliitikud leidsid, et probleem on laiem ning kampaania korras liikmete erakonda toomine ei ole kuigi hea praktika. Männiku arvates tuleks uutele erakonna liikmetele hääleõigus anda aasta möödudes erakonda astumisest. Tsahkna arvates on erakonnasisese demokraatia puudujäägid ka üks põhjus, miks Andres Herkeli masti staažikad poliitikud IRL-ist Vabaerakonda üle läksid. Ühe lahendusena näeb Tsahkna erakonna juhatuse liikmete vähendamist poole võrra. „Nii jaotuks vastutus selgemini," leidis ta.

Debati modereerinud ajakirjaniku Tuuli Jõesaare küsimuse peale, miks hääletasid seni IRL-i valinud inimesed viimastel valimistel hoopis EKRE või Vabaerakonna poolt, vastasid nii Tsahkna kui ka Männik üksmeelselt, et IRL-i narratiiv ei olnud piisavalt suur.