Alender selgitas, et soovib toetusrühmas töötada avatuma ning sallivama Eesti heaks. Huvigrupid, kelle võrdse kohtlemise eest tuleb ühes või teises kontekstis seista, on tema sõnul näiteks nii noored kui eakad, naised ja mehed, lapsed, puuetega inimesed, mitte-eestlased ning LGBT kogukond, teatas Reformierakonna fraktsioon.

„Tegelikult puudutab võrdne kohtlemine ju kõiki Eesti inimesi ja lähtumegi eelkõige inimõigustest. Igaüks meist on elu jooksul mingis olukorras vähemuses. Tahame muuta meie ühiskonna sidusamaks ja mitmekesisemaks,“ märkis reformierakondlasest toetusrühma eestvedaja.

„Viimaste nädalate tõrjuv meelestatus sõjapõgenike vastu ja pagulaste suhtes vaenulike kampaaniate algatamine näitab, et sallivus ning võrdse kohtlemise põhimõte pole Eesti ühiskonnas üldlevinud väärtused. Seepärast on iseäranis oluline pakkuda enam kaitset diskrimineerimise vastu ja edendada võrdse kohtlemise põhimõtteid. Seetõttu lõime toetusrühma, mis on võrdse kohtlemise küsimuses platvorm erakondadeüleseks ratsionaalseks aruteluks,“ lisas ta.

Parlamendiühenduse partneriteks on eelkõige vabaühendused, kes on koondunud täna Eesti Inimõiguste Keskuse „Võrdse kohtlemise võrgustiku“ projekti, nagu Eesti Naisteühenduste Ümarlaud, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Eesti LGBT Ühing, Eesti Noorteühenduste Liit, Ida-Virumaa Integratsioonikeskus ning Tallinna Inimõiguste Infokeskus.

Võrdse kohtlemise toetusgrupiga liitusid 37 riigikogu liiget: Yoko Alender, Heidy Purga, Eiki Nestor, Monika Haukanõmm, Mihkel Raud, Imre Sooäär, Mailis Reps, Heljo Pikhof, Martin Kukk, Vilja Savisaar-Toomast, Laine Randjärv, Liina Kersna, Maris Lauri, Anne Sulling, Ivi Eenmaa, Helmen Kütt, Jevgeni Ossinovski, Marianne Mikko, Andres Anvelt, Hannes Hanso, Kalvi Kõva, Priit Toobal, Mark Soosaar, Krista Aru, Andre Sepp, Mihhail Korb, Lauri Luik, Kalle Palling, Jüri Jaanson, Kristjan Kõljalg, Valdo Randpere, Maire Aunaste, Eerik-Niiles Kross, Jüri Ratas, Mart Nutt, Toomas Vitsut ja Kadri Simson.