„Ma ei tea. Meid see ei puuduta,“ vastas Putin ajakirjanike küsimustele, kas skandaal võib mõjutada 2018. aasta jalgpalli MM-i finaalturniiri läbiviimist Venemaal, vahendab TASS.

Putin nimetas FIFA ametnike arreteerimist USA palvel Šveitsis kummaliseks. Ta peab seda USA järjekordseks katseks suruda oma jurisdiktsiooni peale teistele riikidele ning takistada Sepp Blatteri valimist FIFA presidendiks.


„See on veel üks ilmne katse laiendada oma jurisdiktsiooni teistele riikidele. Ja kindlasti on see, ma ei kahtle selles põrmugi, ilmne katse takistada härra Blatteri tagasivalimist FIFA presidendi ametikohale, mis on rahvusvahelise organisatsiooni funktsioneerimise põhimõtte jämedaim rikkumine,“ teatas Putin.

Putini arvates on FIFA presidendile survet avaldatud, sest FIFA hääletas 2018. aasta MM-i finaalturniiri Venemaal läbiviimise poolt, kuigi Blatter on ise alati üles kutsunud sporti ja poliitikat lahus hoidma.

„Nagu me teame, pidid minu arvates reedel toimuma FIFA presidendi valimised ning härra Blatteril on kõik võimalused saada tagasivalituks,“ ütles Putin. „Ja meie teame seda survet, mida talle avaldati, eesmärgiga keelata jalgpalli maailmameistrivõistluste läbiviimine 2018. aastal Venemaal,“ sõnas Putin.

„Me teame tema seisukohta, millel ei ole midagi ühist mingite FIFA ja Venemaa erisuhetega,“ rõhutas Putin. „See on tema üldine põhimõtteline seisukoht: sport ja poliitika peavad olema lahus. Ja lisaks sellele leiab ta, et sport peab avaldama poliitikale positiivset mõju ning olema dialoogi, leppimise ja mingite lahenduste otsimise platvorm. Ma leian, et see on absoluutselt õige seisukoht.“