Vaid paar nädalat enne Rahumäe juhtumit vapustas Eestit juhtum, kus Pirital ründas võõras mees naist. Nimelt sai tänavu 4. mail kella 16 ajal politsei väljakutse Piritale, kus Purde ja Kase tänava ristmiku juures oli tekitatud kehavigastusi 20-aastasele naisele. Esialgsetel andmetel ründas tänaval jalutanud noort naist võõras mees ning lõi noaga, tekitades sellega kannatanule mitmeid haavu. Kiirabi viis viga saanud naise haiglasse. Tema vigastused ei olnud eluohtlikud ning ta paranes. Päev hiljem pidasid Põhja prefektuuri isikuvastaste kuritegude teenistuse uurijad pussitamises kahtlustatavana kinni 34-aastase mehe, keda on ka varasemalt vägivallakuritegude eest karistatud.

2014. aasta augustis levis aga sotsiaalmeedias lugu alaealisest tüdrukust, kes sattus Lasnamäe bussis ahistaja küüsi. Šokis laps, kelle jalga oli ühemõtteliselt silitanud tumedat verd jalgu hargitav nooremapoolne meesterahvas, hakkas nutma ja palus abi kaasreisijatelt. Sarnasest mehest teatasid hiljem ka teised inimesed. Juhtumit asus toona menetlema ka politsei, kuid avalikult ei ole selle uurimise tulemusest midagi kuulda olnud.

Aastaid on räägitud ka Snelli pargis ja selle läheduses luusivatest pervertidest. Nii näiteks jagasid 2013. aasta novembris mitu naist sotsiaalmeedias oma kogemust, kuidas nad Snelli pargis kohanud agressiivset paljast meest, kes on naisi rünnanud ja koguni tappa ähvardanud. Aastal 2009. aga toimus seal mäletatavasti üks traagilisemaid sündmusi, kui 23. novembri varahommikul rünnati Snelli tiigi ääres pesapallikurikaga üksteise järel kahte naist. Üks neist oli tööle suundunud Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) sünoptik Krista Odakivi , kelle kurjategija kurikaga surnuks peksis. Selles kuriteos mõisteti aastaid hiljem süüdi endine kokk Vjatšeslav Bajuki, kes kannab vanglas 20 aastast vangistust.

2013. aasta suvel aga tuli teateid Pärnust, kus Raeküla metsas koos tütrega tervisejooksu teinud 33aastane naine väitis, et jooksu ajal ilmus metsast terviserajale maskiga mees ja hakkas temast eespool jooksnud tütart taga ajama. Meediaga naine toona rääkida ei soovinud ja ütles abikaasa kaudu, et ta on politseile kõik rääkinud ja midagi lisada tal pole. Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk ütles siis, et politsei sai juhtunust teada samuti sotsiaalmeedia kaudu ja vestles pärast seda Raeküla metsas tervisejooksu teinud naisega. Avaldust naine politseile artiklite ilmumise ajaks toona teinud ei olnud.

2012. aasta sügisel kirjutas üks kasutaja Perekooli foorumis, et leidis Harku metsast puu külge seotud kumminaise ning kuna tema lähedasi on sealkandis samuti rünnatud, siis tuleks olla ettevaatlik ja karta perverti. Postitusele reageeris veebikonstaabel, kes palus postita­jal võtta ühendust politseiuu­rijaga, kellega koos käidi koha­peal ja uurija viis nuku kaasa. Harku metsas juhtunud võima­likest rünnakutest polnud toona politsei­le juba hulk aastaid teada antud.

2011. aastal hoidis aga Tartu naisi hirmu all Karlova ja Annelinna linnaosades tegutsenud pervert, kes seal mitme kuu vältel õrnema sugupoole esindajaid ründas. Kuigi toona löödi asja pärast suurt lärmi ja politsei pani välja isegi lisajõude, siis toona vähemalt nende tegude eest kedagi avalikult kinni ei peetud.

NB: Allolevat kaarti saate suumida, sellel ringi liikuda ja märgistatud kohtadele peale klikkides kuvatakse piirkonnas toimunud sündmuse aeg ja olemus.