Esmaspäevaks, 18. maiks oli haiglas veel kuus inimest, nimelt oli lastehaiglas ravil olnud 4-aastane laps koju lubatud. Veel kuus ravile jäänud inimest olid Põhja-Eesti regionaalhaiglas, üks patsient oli kaks päeva pärast õnnetust jätkuvalt intensiivravi osakonnas.

Põhja-Eesti regionaalhaigla kommunikatsioonijuht Hede Kerstin Luik ütles täna Delfile, et nüüdseks on nende haiglas ravil veel vaid üks suurõnnetuses kannatada saanud patsient ja intensiivravi osakonnas pole ses õnnetuses viga saanutest enam kedagi. Üks patsient on saadetud ravile mujale.

Kõige enam õnnetuses kannatanuid viidigi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse: BMW-d juhtinud 22-aastane Gregor ja selles viibinud kaks 17-aastast tüdrukut; Mercedes-Benzi juhtinud 42-aastane Eve ja selles viibinud 15-aastane tüdruk ning 41-aastane Heiki; ohutussaarel viibinud 64-aastane Oleg, 37-aastane Helen ja 57-aastane Galina.

Luik kinnitas pärast õnnetust, et PERHi viidi üheksa patsienti. "Üks oli laps, kes viidi üle lastehaiglasse. Kaks patsienti suunati pärast põhjalikke uuringuid ja analüüse kodusele ravile. Haiglaravile jäi kuus patsienti, kellest esialgu kolm vajasid intensiivravi," rääkis Luik, kelle sõnul viidi päev pärast õnnetust kaks patsienti intensiivravist üle tavaosakonda.

Regionaalhaiglasse viidi mõlemad õnnetuses osalenud autojuhid.

51-aastane Peeter, kes oli õnnetuse hetkel Mercedeses, toimetati sündmuskohalt Lääne-Tallinna keskhaiglasse. Talle anti esmaabi ja ta lubati samal päeval koju.

Ida-Tallinna keskhaigla kommunikatsioonispetsialist Kadri Penjam ütles kaks päeva pärast õnnetust Delfile, et kiirabiga viidi nende haiglasse üks kannatanu. Teine kannatanu, BMW-s viibinud 20-aastane Kristo, pöördus hiljem ise kontrolli. Mõlemad lubati laupäeva õhtul kodusele ravile.

Õnnetuses viga saanud kolm last - 11-kuune sõiduautos Mercedes-Benz istunud laps, ohutussaarel viibinud 4-aastane poiss ja 9-aastane tüdruk - viidi Tallinna lastehaiglasse ja kaks päeva pärast õnnetust olid nad kõik koju saanud.

22-aastase Gregori juhitud sõiduauto BMW 320i põrkas 16. mai hommikul Tartu maanteel kokku Kreutzwaldi tänavalt (Lastekodu tänava poolt) vasakpööret sooritanud sõiduautoga Mercedez-Benz, mida juhtis 42-aastane Eve. 

Kokkupõrke tagajärjel paiskus Mercedez-Benz otsa Tartu maantee sõidusuunavööndeid eraldaval ohutussaarel viibinud viiele jalakäijale: 64-aastasele Olegile, 37-aastasele Helenile, 57-aastasele Galinale, 4-aastasele poisile ja 9-aastasele tüdrukule.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab välja ekspertiis. Esialgsetel andmetel ületas BMW juht kiirust, oli alkoholi tarvitamise tunnustega ja eiras ristmikul punast foorituld. Mercedeses sõitnud 11-kuusel lapsel polnud turvatooli.

Õnnetuses süüdlase leidmiseks on algatatud kriminaalmenetlus.