Teiste hulgas ka David Norris, 70-aastane Iirimaa parlamendi ülemkoja senaator, kes valiti ametisse 1987. aastal ning on sinna tagasi valitud iga kord sellest ajast peale. Ta oli tollal, 28 aastat tagasi, esimene avalikult gei inimene, kes Iirimaal kõrgesse ametisse valiti. Geiõiguste eest on ta võidelnud kogu oma elu vältel.

“Täna on Iirimaal suurepärane päev, ma väga loodan, et rahvas ütleb “jah”. Ning ma loodan, et Eesti kaalub sama,” sõnab ta. Ta parafraseerib Daniel O’Connellit, kes pani Iirimaal aluse katoliiklaste emantsipatsioonile. “Andes vabadust ja väärikust teistele, suurendad sa enda omi ja üleüldist heaolu kogu oma riigis. Ma loodan homme ärgata uuel Iirimaal, kus meil on rohkem vabadust, rohkem osavõtlikkust, võrdsust ja kaasatust,” ütleb ta.

Eestit on ta külastanud ühel korral, 1994. aastal. “Teil oli seal väga hea Iiri pubi, ma loodan, et see on veel avatud,” sõnab Norris.

2011. aastal kandideeris Norris Iirimaa presidendiks, kogus ligi 110 000 häält, kuid jäi seitsmest kandidaadist viiendaks.