Laps sattus vette, kui vanemate tähelepanu hetkeks kajakate rünnakute tõttu hajus ja tuul lapsevankri merre lükkas, vahendab Ilta-Sanomat.

Informatsioon levis sotsiaalmeedias, kui lapse vanemad hakkasid tundmatut aitajat otsima. Neljapäeval võtsid paljud inimesed Lõuna-Helsingis pitsabaari pidava Chistyga ühendust ja avaldasid kiitust.

„Selline asi tundub veidi raske, sest ma olen täiesti tavaline inimene ega ole harjunud tähelepanuga. Helsingi päästeteenistuselt on ilmselt ka tulemas tänu – kuigi nemad päästavad ju elusid iga päev,“ ütles tagasihoidlik Chisty.

Pooleaastase poisslapse elu päästmine oli sekundite küsimus, sest vanker keeras ennas kukkudes ümber.

„Nägin last aeglaselt vee alla vajumas, aga õnneks sain temast kinni, enne kui ta jõudis sügavamale hägusesse vette vajuda. Siis oleks olnud liiga hilja,“ ütles Chisty.

Chisty on moslem nagu ka tema Marokos sündinud naine. Mees usub, et ka sellel oli oma mõju tema reaktsioonile. Samas oli vette hüppamine ka vaistlik reaktsioon.

„Mošees õpetatakse meile koraanist, et ühe hinge päästmine on nagu päästaks kõigi inimeste hinged. Inimhinge röövimine on nagu tapaks kogu inimkonna. Ka minu naise vali karjumine aitas palju,“ naeris Chisty.

Chisty kolis Soome Mikkelisse 2002. aastal. 2005. aastast peab ta Helsingis pitsabaari, kus töötab pea iga päev. Aitavad sõbrad ja naine.

Chisty usub, et kannab koos naisega mälestust juhtunust kaasas kogu elu. Nagu ka teadmist, et tänu õnnelikule päästmisele võib üks laps oma elu jätkata.

„Sellest sai osa meie elust. Vapustav, aga õnnelik mälestus,“ ütles Chisty.