Esialgse info järgi pidi kauaoodatud teeremont Kadriorus Weizenbergi tänaval Narva mnt ja Poska tn vahelisel lõigul algama esmaspäeval.

Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa teatas täna Kadrioru kohalikele, et Weizenbergi tänava tööd ja sulgemine on edasi lükatud juuli keskpaika. Kui tööd algavad, siis kestavad need üle kolme kuu ja liiklus on sel ajal kinni.

Transpordiameti liiklusjärelevalve peaspetsialist Olev Pikker sõnas kohalikele, et kuigi tööde ajal peab ehitaja tagama elanike juurdepääsu kinnistutele, siis võib juhtuda, et mõnel päeval ei pruugi kodudele autoga siiski ligi pääseda, kuid et jalgsi peab alati liikuda saama. Ta märkis ka, et Weizenbergi tänava tööde ajal tema andmetel trammid ei sõida. 

Transpordiameti sõitjateveo osakonna infrastruktuuri juhtivspetsialist Toivo Hallikmäe ütles Delfile, et Weizenbergi tänava remont trammiliiklust ei mõjuta, kuid loodetavasti tehakse sealsed trammidega seotud tööd ära ajal, mil trammid niikuinii seisavad.

Nimelt vahetatakse juulikuus välja Viru ringi trammipööranguid, mistõttu ei sõida 3–4 nädalat ükski tramm.

"Ma loodan, et nad arvestavad sellega, et juulikuus trammiliiklust ei ole ja ehitatakse sel ajal välja uus Kadrioru lõpp-peatus uude kohta, see tuleb Poska ristmikule, ja ka Koidula peatuse uued platvormid," rääkis Hallikmäe. Uutesse peatustesse tulevad ka klaasist paviljonid.

Kadrioru trammipeatuse lähedal on palju väljasõite hoonete hoovidest, mistõttu ei saa sinna ehitada soovitud kõrgusega platvormi. "Muidu kalded tulevad liiga suured ja talvel inimesed libiseksid, seepärast jääb suhteliselt madal platvorm," rääkis Hallikmäe.

Koidula peatuses takistusi pole, sinna ehitatakse 28 sentimeetri kõrgune perroon, millelt on mugav uutesse trammidesse astuda.

Hallikmäe ütles, et juunis ja augustis peaks trammid siiski sõitma ja 1. septembrist peaks olema trammiliiklus täielikult taastunud, kuna siis peaks tööd ka Majaka tänaval lõppenud olema.

Juulis pikendatakse trammi asendusbussi nr 42 marsruuti Peterburi maanteelt Koplini. Kadrioru suunal lisabussi ei tule, kuna Narva maanteel on remondi tõttu liiklus niigi keeruline. "Siin on hullumaja – Narva maanteel on kinni liiklus! Esmaspäeval selgub, kui suured need järjekorrad tulevad."

Juulis ei sõida ükski tramm

Narva maanteel on liiklus piiratud juba esmaspäevast. 1. juunist läheb Narva maantee Uus-Sadamast kuni Pronksi tänavani täielikult kinni, läbi pääsevad ainult bussid.

"Karta on, et sõiduautod hakkavad takistama ka bussiliiklust. Loodame, et tuleb jahe suvi, mitte nagu eelmine suvi, kus inimesed pidid bussis olema võib-olla isegi pool tundi kuni tund aega ja ja palavus oli jube tappev," meenutas Hallikmäe.

Pirita poolt tulijad peavad ümber sõitma Tuukri tänava kaudu, kus tuleb aga arvestada ka laevadelt saabuvate masinatega. "Võib-olla kujutate ette, mis saab sõiduautodest. Sadamast tulevad suured rekkad, need tõmbavad kõik nii umbe, et siin ei liigu mitte keegi ja bussid ka ei liigu. Aga neid rekkaid ei ole mitte kuhugi suunata," muretses Hallikmäe.

Ta nentis, et 25. juunist läheb ka Järvevana tee kinni, avatuks jääb mõlemas suunas üks rada ja seda praktiliselt pooleteiseks kuuks. Hallikmäe sõnul saab ka see väga raske olema.

"Nii rasket suve ei ole enne Tallinna kesklinnas olnud, see tuleb lihtsalt üle elada," sõnas ta. "Need on põhituiksooned siin linnas, kui need ühest kohast ära lõikad, siis kuskil viie kilomeetri kaugusele ta võib-olla ikka veel mõjub," märkis Hallikmäe ja lisas, et liiklejad peavad aega varuma. "Kui on võimalik suvel puhata, siis on see ehk pluss."

Hallikmäe märkis, et mitu aastat on paika pandud kõrgepingekaablit, mis ka tänavuse suve ulatuslikes teetöödes süüdlane on. Ta kinnitas, et selle suvega peaks tööd tehtud saama, nii et lähematel suvedel enam Tallinnas liiklemine nõnda keeruline ei ole.