“Järgmine erakonna peasekretär peab muutma organisatsiooni tugevamaks ja panema meie liikmete hääled kõlama üle kogu Eesti ning seda tuleb teha suure pühendumuse ja sisemise kirega. Ma olen veendunud, et Inara Luigas on täna parim kandidaat sotside peasekretäri kohale,” selgitas erakonna esimeheks pürgiv Jevgeni Ossinovski.

Inara Luigas tunnistas, et tegemist on tema jaoks suure vastutusega. “Kaalusin tõsiselt ja otsustasin väljakutse vastu võtta. Julgust peab olema, sest iseenesest ju asjad siin maailmas paremaks ei lähe,” kinnitas Luigas entusiastlikult.

“Lisaks tuntusele ja poolehoiule erakonnas on Inaral olemas ka sotside valijate toetus,” rõhutas Ossinovski ning viitas, et hoolimata paigutusest valimisnimekirja lõpus kogus Luigas riigikogu valimistel Võru- Valga- ja Põlvamaal üle tuhande hääle.

Inara Luigas oli aastatel 1993-2004 Mikitamäe vallavanem ja aastatel 2006-2015 Riigikogu liige. Ta on kandnud Seto Kuningriigi ülemsootska austavat tiitlit ning aastal 2002 valiti ta Eesti aasta emaks.

Inara Luigas astus SDEsse 2013. aasta detsembris, varem kuulus ta Keskerakonda, kust lahkus 2012. aastal koos Rainer Vakra, Deniss Boroditši ja Lembit Kaljuveega.