Eesti ainsa tehnoloogiaülikooli juhiks kandideerivad akadeemikud Jaak Aaviksoo, Jakob Kübarsepp ja Mart Ustav ning professor Andrus Salupere.

Tallinna tehnikaülikooli (TTÜ) kuratooriumi esimehe Sandor Liive hinnangul on kõik neli kandidaati teinud ära suure töö ning koostanud ülikoolile neli tugevat arenguvisiooni. „Kuratooriumi liikmed on raske valiku ees, sest lõppvooru on jõudnud kõrgelt hinnatud kandidaadid,“ lausus Liive. „Kuratoorium soovib valida ülikoolile rektori, kelle fookuses on samaaegselt nii ülikooli kui ühiskonna huvid.“

11-liikmeline kuratoorium valib rektori salajasel hääletusel vähemalt 2/3 häälteenamusega. Kuratoorium on TTÜ juhtorgan, kus on esindatud nii ülikooli kui ühiskondlik vaatenurk. Kuratooriumisse kuulub viis ülikooli esindajat, üks Teaduste Akadeemia esindaja ja viis valitsuse määratud ettevõtlustaustaga liiget.

Kuratoorium kinnitab uue rektori ametisse 22. juuniks, kui TTÜ nõukogu ei kasuta kuu aja jooksul oma seadusejärgset vetoõigust. 41-liikmeline nõukogu koosneb TTÜ õppejõududest, töötajatest ja üliõpilastest.

Rektorikandidaatide valimisplatvormid ja CV-d on kättesaadavad veebilehel www.ttu.ee/rektorivalimised

TTÜ uus rektor astub viieks aastaks ametisse 1. septembril 2015. Üks rektor võib ametis olla maksimaalselt kaks järjestikust ametiaega.

1918. aastal asutatud TTÜ on Eesti ainus tehnoloogiaülikool, mille unikaalsus peitub tehnika, loodus-, täppis-, sotsiaal- ja terviseteaduste sünergias. TTÜ vastutab inseneride ja tehnikateadlaste järelkasvu tagamise eest. Ülikoolis on 13 254 üliõpilast, 151 professorit ja 528 teadustöötajat, TTÜ vilistlaste arv ulatub 65 000-ni.

Rohkem kui 50 hektaril laiuv TTÜ linnak hõlmab 72 ehitist. Lisaks kaheksale teaduskonnale asuvad siin IT Kolledž ja Tallinna Teaduspark, mis koondab üle 150 kõrgtehnoloogia ettevõtte. TTÜ-l on eraldiseisvad kolledžid Kuressaares, Tartus, Kohtla-Järvel ja Tallinnas, ülikooli uusimaks kolledžiks on Eesti Mereakadeemia. Ülikooli majutus- ja sportimisvõimalused on ühed parimad Põhja-Euroopas.