"Alates laupäevast, 16. maist, sõidavad Väinamere laevaliinidel Saaremaa ja mandri vahel parvlaevad Muhumaa ja Regula ning Hiiumaaga peavad ühendust laevad Hiiumaa ja St. Ola. Parvlaev Saaremaa suundus laupäeval 16. mail korrapärasesse klassitaastusremonti Klaipedasse.

Regula väiksem mahutavus ja pikem laadimis-lossimisaeg vähendab tippajal veidi Kuivastu-Virtsu liini läbilaskevõimet. Samas pühapäeval ei kasvanud ooteaeg Kuivastus üle kahe tunni – keskmiselt oli lõunast kuni õhtul kaheksani ooteaeg 1,5 tundi. Kuivastus on selline ooteaeg kevad-suvel harilik ka kahe suure laeva liiklemise korral, kuna reisijad saabuvad sadamasse massiliselt alati ühel ja samal ajavahemikul. Regula sõitis alates pealelõunast vabagraafikul, Muhumaa sõitis tavapärase põhigraafiku järgi.

Kordame veelkord üle juba edastatud info, et väiksema laeva liiklemise korral tuleb ootejärjekorras seismise vältimiseks osta varakult valmis e-piletid, tulla sadamasse täpselt oma õigele, piletil olevale reisile, või valida sõitmiseks hommikused ja hilisõhtused kellaajad, mil koormus sadamates on väiksem. Reisidele hajutamine on tippajal väga oluline ja suve lähenedes peame seda jälle meelde tuletama ning paluma, et reisijad toetaksid sujuvat laevaliiklust parema planeerimisega.

Rohuküla-Heltermaa liinil pühapäeval pikemaid järjekordi ei tekkinud, ainult ühest reisist kell 16.00 Heltermaal jäi maha ca 20 sõidukit," teatab OÜ Väinamere Liinid teenindusjuht Anu Hiiuväin.