"22. maiks saab selgeks, kes kandideerivad 6. juunil toimuval IRLi suurkogul esimeheks, aseesimeesteks, eestseisuse ja muude juhtorganite liikmeteks," ütles Tsahkna Delfile. "Mul on hea meel terve konkurentsi üle, mis on kantud debatist erakonna tuleviku üle."

Tsahkna lisas, et Jaan Männiku kandideerimissoov tähendab, et igal juhul saame erakonda uue tuntud liikme. "Tere tulemast erakonda ja jõudu kandideerimisel!"

Lõppeval nädalal võttis endine Eesti Panga nõukogu esimees Jaan Männik vastu pakkumise püüelda kahaneva reitinguga IRL-i juhiks.

Isamaa ja Res Publica Liidus (IRL) on inimesi, kes soovivad erakonna järgmise juhina näha endist Eesti Panga nõukogu esimeest, kunagist Eesti Telekomi juhatuse esimeest Jaan Männikut.

„Jah, ma kandideerin IRL-i juhiks. Ametlikult pole ma veel kandidaat, kuid kuna erakonna üldkogu on kolme nädala pärast, siis järgmisel nädalal samal ajal ma seda juba olen,” kinnitas Männik Eesti Päevalehele.

IRL-i esimehe ja eestseisuse kandidaadid tuleb kinnitada 22. mail.

Männik ei käinud end ise IRL-ile pakkumas. IRL kutsus teda ka riigikogu valimistele kandideerima, kuid Männik loobus. „Ütlesin IRL-ile, et riigikogu liikmena ei suudaks ma täita oma eesmärki, et Eesti peaks kiiremini arenema. IRL-i juhtkond küll ütles, et kandideerida võin ikka, sest ega ma pea ju siis kohe riigikokku minema. Aga see pole kooskõlas minu põhimõtetega. Ma ei taha olla nagu Edgar Savisaar, kes europarlamenti kandideerides ütles, et valituks saades ta sinna siiski ei lähe,” selgitas Männik.

Pärast valimisi otsisid mõned IRL-i inimesed Männikuga uuesti kontakti ja rääkisid, et IRL on raskes olukorras: riigi­kogu valimistel saadud kaotus oli suur ja ka viimased reitingud on näidanud kukkuvat trendi.

Eesti Päevalehe andmeil kuuluvad Männiku toetusgruppi Tõnis Palts, Aivar Kokk ja Peeter Laurson.