Eesti Vabaerakonna juhatuse liige Jüri Saar ütles Delfile, et erakonna toetuse tõusu taga võib olla tegemist suurte muudatuste sooviga poliitelus ning see peegeldab inimeste ootusi millegi teiselaadilise järgi. "Meie juhtivate erakondade kultuur on selline kambalik olnud, on nii-öelda kambaerakonnad. Vabaerakond üritab olla teist tüüpi, väärtuskeskne ja ilmselt täidame me kõige paremini inimeste ootusi uutmoodi poliitkultuuri ja üldse valitsemismudeli järgi. Muuga ei ole seda võimalik seletada." 

Vabaerakond kuulub riigikogus opositsioonierakondade hulka ning pole viimasel ajal millegi hea ega ka halvaga silma paistnud. Uurides, kas Vabaerakond plaanib samamoodi suurema kärata edasi tegutseda, vastas Saar, et oleks väga lühinägelik jätkata samamoodi. Küll aga on erakond väga noor, tegutsetud alates sügisest, mistõttu on oluline praegu erakonna ülesehitamisega tegeleda ja programm selgemaks saada. "See on paras aeg opositsioonis olles, üritame tegelda oma siseasjadega."

Saar tõi välja, et lisaks Reformierakonna toetuse langusele, liigub IRL toetusega viie protsendi suunas. "Praegu toimub midagi väga olulist, aga valitsus nagu ei tajuks üldse seda."