Kommersandi teatel nägi prantslaste algatus ette 785 miljoni euro tagastamist Venemaale tingimusel, et Moskva lubab müüa laevad ükskõik millisele kolmandale osapoolele ilma igasuguste reservatsioonideta. Lisaks sellele tegid prantslased ettepaneku jagada riskid ja kulutused, mis on seotud Vene seadmete laevadelt demonteerimisega.

Praegu vaadatakse ettepanekuid Kommersandi teatel üle Venemaa ametkondades, mis on lepinguga seotud. Allikad kinnitavad samas, et Venemaa kaitseministeeriumi ei rahulda tagasimakstav summa. Seal hinnatakse „kahjusid ja kulutusi“ 1,163 miljardile eurole.

Lisaks ettemaksule summas 892,2 miljonit eurot tahab Venemaa tagasi saada helikopterikandjate meeskondade väljaõppeks, nende baasi väljaehitamiseks Vladivostokis ja helikopterite Ka-52K väljatöötamiseks kulutatud summad. Veel leiab Moskva, et seadmete demonteerimine peaks toimuma Prantsuse poole kulul.

Kommersandi teatel on Venemaa asepeaminister Dmitri Rogozin prantslastele juba teatanud, et Pariisi ettepanekud Moskvat ei rahulda. Vene pool töötab praegu välja vastuettepanekuid.

Rogozin teatas 9. mail, et Prantsuse pool ei saa võtta vastu otsuseid Mistralide müümise kohta kellelegi teisele ilma Venemaa nõusolekuta, sest Venemaal on lõppkasutaja sertifikaat.