Kaimiņš ütles agentuurile LETA, et tüli tekkis valjuhääldist kõlanud teate keele pärast ning ka sellepärast, et ta keeldus kustutamast lennu ajal salvestatud videomaterjale, vahendab Läti Delfi.

Lennujaamas olid Kaimiņšil vastas politseinikud, kellele oli teatatud parlamendiliikme agressiivsest käitumisest lennureisi ajal, teatas LETA. Kaimiņš ise ütles, et politsei teda ei vahistanud ning jaoskonda läks ta vabatahtlikult, et olukorda selgitada. Ta eitab agressiivset käitumist.

Poliitik seletas, et pärast seda, kui lennuk saabus Läti õhuruumi, kõlas valjuhääldist vene ja inglise keeles teade jätkulendude kohta Riia lennujaamas. Kaimiņš kutsus stjuardessi, et küsida, miks kõlas informatsioon vene keeles, mis ei ole Euroopa Liidu ametlik keel, aga mitte läti keeles.

Stjuardess vastas, et läti keelt rääkivad reisijad ei lenda Riia lennuväljalt tavaliselt kuhugi edasi. Pärast seda pakkus stjuardess Kaimiņšile võimalust kirjutada ametlik kaebus. Seimiliige salvestas kõik videole. Stjuardess palus selle maha kustutada, kuid Kaimiņš keeldus. Selle peale hoiatas stjuardess, et kutsub politsei.

Kaimiņš kavatseb nõuda airBalticult seletust, miks ei edastatud teadet läti keeles.