Eurotsooni ministrite sõnul on Kreeka teinud edusamme, kuid vaja on lisatööd, vahendab BBC News.

Varem esmaspäeval alustas Kreeka 750 miljoni euro võlaintresside ülekandmist rahvusvahelisele valuutafondile (IMF), päev enne maksutähtaega.

„Likviidsusküsimus on kohutavalt pakiline küsimus. See on kõigile teada, ärme räägime ümbernurgajuttu,“ ütles Varoufakis Brüsselis ajakirjanikele. „Sellest [aja] vaatepunktist räägime me järgmisest paarist nädalast.“

Kreekal on kuni juuni lõpuni aega jõuda rahvusvaheliste võlausaldajatega kokkuleppele reformide üle. Kriis on taas päevakorrale tõstnud väljavaate, et Kreeka võib maksevõimetuks muutuda ja euroalast lahkuda.

Eurotsoon nõuab Kreekalt karmi reformirežiimi, sealhulgas pensionide kärpimist, et abi saada, kuid Kreeka kasinusevastane SYRIZA juhitud valitsus on nende karmide reeglite vastu.

Euroala rahandusministrid tervitasid oma avalduses edasiminekut, mida on seni läbirääkimistel saavutatud, kuid lisasid: „Me tunnistame, et vaja on rohkem aega ja jõupingutusi, et täita lüngad alles jäävates lahtistes küsimustes.“

Eurogrupi juht, Hollandi rahandusminister Jeroen Dijsselbloem ütles, et abiprogrammi kohta tuleb saavutada täielik kokkulepe, enne kui Kreeka mingeid uusi makseid saab.

Kardeti, et Kreeka võib IMF-i võlamakse osas maksevõimetuks muutuda juba teisipäeval. Siiski tegi Kreeka maksekorralduse juba esmaspäeval.

Pole teada, kuidas valitsus selle raha sai, kuid Kreeka suuruselt teise linna Thessaloniki linnapea avaldas eelmisel nädalal, et andis valitsusele viimase palvel üle sularahareservid.

SYRIZA on teatanud, et ei murra oma valimislubadusi ning on tõstatanud referendumi korraldamise väljavaate Brüsseliga sõlmitava kokkuleppe üle.

Seda ideed toetas ka Saksamaa rahandusminister Wolfgang Schäuble.

„Võibolla on see õige viis lasta Kreeka rahval otsustada, kas ta on valmis vajalikuga leppima,“ ütles Schäuble.