Riigisekretäri juhitud komisjon tunnistas seitsmest avalikul konkursil osalenud kandidaadist parimaks kaitseministeeriumi praeguse arendusnõuniku Meelis Oidsalu.

„Meelis Oidsalul on asekantsleri kohale asumiseks väga hea hariduslik taust ja pikaaegne töökogemus kaitseministeeriumi valitsemisalas. Olen kindel, et ta toob ministeeriumi juhtimisse uut energiat, tagab töö tulemuslikkuse ja pakub kogu valitsemisala toimimise paremaks korraldamiseks uusi ja leidlikke lahendusi,“ ütles kaitseministeeriumi kantsler Mikk Marran.

Õigus- ja haldusala asekantsleri alluvusse kuuluvad küberkaitse-, infotehnoloogia-, õigus- , rahandus- ja haldusosakonnad.

Meelis Oidsalu on töötanud kaitseministeeriumis alates 2000. aastast. Ta on olnud kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö ekspert, julgeolekuosakonna ja siseauditi osakonna juhataja ning viimased kolm aastat ministeeriumi arendusnõunik. Ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli haldusjuhtimise eriala, Balti Kaitsekolledži kõrgemad juhtimiskursused ning omandanud magistrikraadi USA Army War College’is.

Meelis Oidsalu on pälvinud oma tegevuse eest Valgetähe V klassi teenetemärgi, kaitseministeeriumi II klassi teeneteristi ja Kaitseväe eriteenete risti.

Varem kaitseministeeriumi õigus- ja haldusküsimuste asekantsleri ametikohal töötanud Taimar Peterkop asus juhtima Riigi Infosüsteemi Ametit.