Politsei selgitas, et Volkswagen Passati roolis olnud 30-aastane Katrina sõitis teelt välja vastu majaaeda. Õnnetuses osalenud autojuht ja kaasreisija viga ei saanud. Küll sai tehnilisi kahjustusi sõiduauto ning lisaks lõhuti võrkaed ning hoovis olnud puu, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Delfile.

Politsei kontrollis autoroolis olnud naist ning selgitas, et juht oli alkoholijoobes, ühtlasi puudus tal juhtimiseks õigus. Naine toimetati kuriteos kahtlustatavana arestimajja ning juhtunu alusel alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis. 

Politsei saatis kriminaalasja prokuratuuri kiirmenetluse korras. Lisaks alustati väärteomenetlust varalise kahjuga liiklusõnnetuse põhjustamise osas.

Sündmuskohal töötanud patrullpolitseinike sõnul jõudsid nad mõne minutiga avariipaika, kus oli tugevate tasakaaluhäiretega autojuht. Naine ja tema kaasreisijaks olnud mees selgitasid, et harjutasid tulevast autojuhti sõitma.

„Äärmiselt äpardunud algus ohutute sõiduvõtete õpetamisel ja omandamisel,“ kommenteeris Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel.

„Liikluses osalemiseks on reeglid põhjusel, et keegi viga või hukka ei saaks. Selle tagamiseks on elementaarne, et autojuht on kaine ja järgib ka teisi ohutusnõudeid. Veel vastutustundetum on noort juhti purjuspäi rooli lubada ning ettevalmistust omamata võtta endale sõidukoolitaja roll,“ kirjeldas Pähkel.

Ta lisas, et liiklusseadus näeb ette ka selle inimese vastutusele võtmist, kes lubab juhtimisõiguseta inimese autorooli.