Teppole anti tiitel üle Estonia kotserdisaalis. Teppol on kaheksa last, kellest vanim on 29-ja noorim 7-aastane. Perre on lähiajal aga lisandumas ka üheksas laps.

"Juba üle 20 aasta õpetab ta Keila muusikakoolis lapsi muusikat tegema ja armastama. Ja mitte ainult Keilas. Koos abikaasa Andresega seisavad nad Harju maakonnas rahva muusikalise harituse eest. Aastas korraldatakse ligi 100 kontserti, mille artistide loetelu ei teeks häbi ühelegi kontserdisaalile," iseloomustas Eesti naisliidu esinaine Siiri Oviir tänavust aasta ema, vahendab ERR.

"Kuidas jõuab kaheksa lapse ema hoida kodu kaitstud, lapsed armastatud ja kanda nii suurt muusikalist koormust? Eva Teppo suudab, sest ta armastab oma peret ja armastab oma tööd," ütles Oviir.

Eva Teppo päev algas pere traditsioonide kohaselt laulu ja peolauaga. Pere 7-aastaselt pesamunalt sai ta armsa kaardi.

Lisaks tänasele emadepäevale ja aasta ema 2015 tiitlile on Eva Teppo jaoks tänane päev eriline seepärast, et just täna on tema ema 80. sünniaastapäev.

Aasta ema tiitel antakse traditsiooniliselt üle Eesti Naisliidu poolt Emadepäeval Eesti Meestelaulu Seltsi korraldatud kontsertaktusel Estonia kontserdisaalis. Sümboolse metallikunstnik Mari Käbini tehtud hõbesõle Aasta emale annab üle vabariigi president.

Eesti Naisliit on tiitlit Aasta ema omistanud aastast 1998.
Aasta emaks võib kandideerida Eesti Vabariigi kodanik, kelle peres kasvab või on üles kasvatatud vähemalt kaks tublit last, kes on oma töös pädev ja tunnustatud ning on perekonna väärtustamise heaks eeskujuks ka väljaspool perekonda.

Vaata videost, missuguseid emaks olemise tarkusi jagab aasta ema 2015 Eva Teppo.