Liiklusõnnetus juhtus kella 14.30 ajal, kus esialgsetel andmetel astus 10-aastane poiss Tamsalu vallas Assamalla külas bussi eest otse sõiduteele ja sai löögi mööduvalt sõiduautolt Ford. Laps hukkus sündmuskohal. Tegemist oli bussiga, mis tõi koolilapsed ekskursioonilt kodukohta, teatas politsei. 

Tamsalu vallavanem Toomas Uudeberg, kes ise ka õnnetuskohal käis, ütles Delfile, et tegu on väga kurva ja kahetsusväärse looga, ent leidis, et süüdistada ei saa kedagi.

Tema sõnul on tegu liinibussi peatusega, mitte koolibussi omaga, kuid ekskursioonilt tulnud laps tahtis just seal maha minna. Ta ei kinnitanud väiteid, et bussipeatuse kohta on ammu ohtlikuks peetud ja soovitatud ümber paigutada.

"See ei ole paha koht, siin on võib-olla natuke info moondumine. Meil oli juttu ainult koolibussi peatumisest, mitte liinibussi. See on liinibussi peatus, see on eluaeg seal olnud, sellega pole kunagi probleemi olnud. Aga seal tahtis peatuda ka koolibuss, meil oli juttu, et hommikune koolibuss peatuks platsi peal. Aga see buss tuli nüüd praegu lastega ekskursioonilt ja laps oli ise tahtnud seal maha minna, ema oli tahtnud talle järele tulla, ta oli öelnud, et ei, ma tulen sealt ise koju. Õpetaja veel keelas, et oota, kuni buss ära läheb. Kõik ettevalmistavad tegevused olid tehtud. Lihtsalt väga kahetsusväärne, rumal juhus. Aga ei saa kedagi süüdistada. Õpetaja ütles, et lase bussil ära minna, aga..."

"Me oleme rääkinud seal kiiruse piiramisest. Seal on praegu seitsekümmend, pikalt sirge. Maanteeamet ütles et see oleks märgi devalveerimine, täna on seitsmekümne ala seal. Võib-olla tuleks panna ülekäiguraja märgid. Selle peale mõtlen tõsiselt, et mõistliku autojuhi paneb rohkem mõtlema võib-olla. Nähes bussipeatuses seisvat laste märgistusega bussi, natukene tõmbab võib-olla tähelepanelikumaks... Aga ei saa kedagi süüdistada, lihtsalt selline pahade asjade kokkusattumus."

Uudebergi sõnul rääkis ta õnnetuspaigal ka lapse ema ja isaga."Me kindlasti toetame matuste läbiviimisel," ütles ta.

Rakvere politseijaoskonna välijuht Meelis Kivirand ütles, et tegemist on väga traagilise sündmusega.

„Liikluses peavad kõik osalejad olema väga tähelepanelikud, eriti laste suhtes, kes on kevadel pisut hajevil. Praegu on just ekskursioonideaeg, kus lapsed väsivad reisist ära ning siis kipuvad neil ununema ka liiklusreeglid. Sõidukijuhtidel tuleb peatunud bussist alati hoog maha võtta, et jõuaks ootamatule olukorrale koheselt reageerida,“ lausus Kivirand.

Liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud selguvad kriminaalmenetluse käigus.

Jaga
Kommentaarid