Mitu inimest on saatnud Delfile sotsiaalmeedias leviva pildi Statoili Katusepapi jaamast, kus üks teenindaja kannab Georgi linti. "Selline käitumine on praeguses välispoliitilises olukorras väga ebasobiv," arvas näiteks üks kirjutajatest.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS jaemüügidirektor Indrek Nõlvak kommenteeris olukorda järgnevalt:

” Täname olukorra märkamise ja sellele tähelepanu juhtimise eest. Meile teadaolevalt on tegemist üksikjuhtumiga. Statoil Fuel & Retail ettevõttena on apoliitiline ning me vabandame siiralt klientide ees, keda teenindaja teguviis häiris või solvas. Avatud ja kaasaegse ettevõttena ei diskrimineeri me oma töötajaid nende vaadete tõttu, kuid ootame neilt töökohustuste täitmise ajal Statoili põhimõtete jälgimist, mis ei luba poliitilise meelsuse väljendamist tööga seotud situatsioonides. Kõnealuse teenindajaga vestleb teenindusjaama juhataja, kes selgitab talle veelkord Statoili põhimõtteid, mille alusel vormiriietusele ei lisata personaalseid tõekspidamisi või meelsust väljendavaid elemente. Vabandame veelkord kõigi ees, keda teenindaja käitumine häiris ning kinnitame, et tegemist oli üksikisiku, mitte Statoili kui ettevõtte seisukohtade väljendamisega.”

Georgi linti hakati Venemaal kasutama muuuhulgas ka võidupäeva puhul ning juba järgmisel aastal kuulutati aktsioon ülemaailmseks, mis tähendab, et sellega püütakse kaasata ka venelasi väljaspool Venemaad.

Nüüdseks on must-oranže linte näha ka mitmetel Eesti autodel lehvimas. Aktsiooni suunavad suuresti Vene ametivõimud ning lindi kandmine peaks ametliku tõlgenduse järgi sümboliseerima saavutatud võitu ning selle eest langenute mälestamist. Aktsiooni tagamõtteks on aga venemaalaste ja venelaste kaasamine Venemaa ametliku ideoloogia ettenäidatud kursile.

Tänapäevases Eestis on Georgi lindist saanud sümbol, mida osa venekeelsest elanikkonnast kasutab, näitamaks enda toetust ja ustavust Vene ametivõimudele ja nende ideoloogiale.