Plaani kohaselt lendavad Ameerika Ühendriikide õhuväe neli ründelennukit A-10 üle Tallinna täna kella üheteistkümne paiku või pisut hiljem. Kavas on lennata suunal idast läände ja umbes kolmesaja meetri kõrguselt, teatas kaitseväe peastaap.

Täna ennelõunal kella kümnest kuni poole kaheteistkümneni ning pärastlõunal kella poole kahest kuni kella kolmeni sooritavad Eesti madallennualadel lende peale USA lennukite ka Poola õhuväe ründelennukeid Su-22 ja Ühendkuningriigi õhuväe õppelennukid Hawk.

Madallennud toimuvad mitte madalamal kui 152 meetrit ja eelistatavalt asustatud punktidest eemal. Peamiselt võib märgata madalalt lendavaid lennukeid suurõppuse Siil alade kohal, kuid ka madallennualadel Kirde-Eestis, Kesk-Eestis, Viljandi ja Jõgeva maakondades.

Täna on plaanis Siilil osalevatel lennukitel ka hävitada sihtmärke kaitseväe keskpolügoonil, lennukid kasutavad nii õppe- kui lahingumoona.

Liitlaste lennutegevus õppuse Siil raames toimub 4.-12. maini ning peamiselt ajavahemikul kella kaheksast hommikul kella kuueni õhtul.

4.-15. maini kogu Eestit hõlmaval ja Virumaal kulmineeruval suurõppusel Siil 2015 osaleb üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase. Õppuse õnnestumisel on kõige olulisem osa just reservväelasel, kes moodustavad osalejatest üle poole.