Delfile teadaolevalt võib täna hommikul tulla veel üks teade Keskerakonda minevast SDE linnavolikogu liikmest.

“Kahjuks viimaste kuude sündmused andsid mulle ühemõtteliselt mõista, et Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhtkond on valinud vale suuna, kus ikka ja jälle minnakse valitsuskoalitsiooni parempoolsete erakondadega vaatamata kurvadele kogemustele, mis analoogsed koalitsioonid on läbi aegade sotsidele toonud,” ütles Belobrovtsev. “Kurb, et valitsusse pääsemise nimel on loobutud erakonna põhimõtetest.”

Ta mainis, et tema jaoks on üheks põhimõtteliseks faktoriks alati olnud dialoog venekeelsete inimestega ja nende huvide kaitsmine. “Kahjuks on olukord ka selles küsimuses kahetsusväärne, kuna enne valimisi püüti ilusate lubadustega vene emakeelega valijate hääli, valitsusse minnes aga on neid kohe ära unustatud,” lisas Vadim Belobrovtsev. “Jevgeni Ossinovski küll püüdis neid lubadusi erakonna juhtkonnale meelde tuletada, kuid selle eest lükati ta valitsusest kõrvale. Seega nüüdseks on selgeks saanud, et ainus poliitiline jõud Eestis, kes tõesti tahab lõimumispoliitikaga tegeleda, on Keskerakond.”

Belobrovtsev möönis, et parem ei ole lugu ka teiste küsimustega – sisuliselt viiakse valitsuses ellu Reformierakonna poliitikat. “Sotside valijad ei andnud mandaati aktsiiside tõstmiseks ja majutusasutuste kiusamiseks, samal ajal on paljud SDE valimisprogrammi ilusad punktid lihtsalt kalevi alla pandud,” jätkas Belobrovtsev.

“Soovin jätkuvalt Eesti poliitikasse oma panuse anda ning näen, et parim väljund selleks on Keskerakond,” rõhutas Belobrovtsev. “Peab tõdema, et Tallinna linna juhtides on julgetud teha suuri asju, toome näiteks kasvõi tasuta ühistransport – ning vaatamata keskvõimu omavalitsusi ahistavale poliitikale on Eesti pealinn väga edukas, millele osutub ka pidevalt kasvav rahvaarv.”

Vadim Belobrovtsev on Tallinna linnavolikogu liige, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juhatuse liige, Tallinna piirkonna aseesimees ning Lasnamäe osakonna esimees. Varasemalt on ta töötanud ajakirjanikuna ning olnud lühikest aega ka Tallinna abilinnapea.

Vilets valimistulemus

Belobrovtsev kuulus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda 2009. aastast. Ta kandideeris riigikokku nii 2011. kui 2015. aastal, aga ei osutunud kummalgi korral valituks. Viimastel valimistel sai ta Tallinnas Kesklinna, Lasnamäe ja Pirita linnaosas 387 häält, millega jäi oma erakonna nimekirjas selles ringkonnas viiendale kohale.

Belobrovtsevi võimalikust lahkumisest oli juttu juba vahetult peale riigikogu valimisi. 5. märtsil Delfiga rääkides Belobrovtsev eitas SDEst lahkumise plaane.