"Seda, et on lähenemas suur tähtpäev, näeb juba enne riiki sisenemist. Lennujaamas tervitavad juba enne passikontrolli sildid ja Georgi lintidega ehitud tabelid, mis annavad märku, et on saabumas suure võidu 70. juubel," kirjeldas Paris.

"Lennuväljalt linna sõites on tee ääres näha palju plakateid, millel uhked Georgi lindid peal, jällegi "70 aastat võidust". Jõuad metroosse, seal metroopiletite müüjad kannavad pilotkasid, Georgi linte ja on riietatud Teise maailmasõja põhiselt. Kõik kohad on täis plakateid, hästi palju kasutatakse ära laste motiive, kus Nõukogude sõdur päästab lapsi, kes naeratavad pärast päästmist," rääkis Paris.

Parise sõnul kuulis ta kuu aja eest väiteid, et Georgi linte on vähem kui viis aastat tagasi. Praegu seda tema sõnul väita ei saa, aga seda siiski vaid ametlikul tasandil. Erasektoris on Georgi linte tema sõnul näha tunduvalt vähem, kui riigi valdkonnas. Ja ühtlasi vähem kui viie aasta eest.

"Hästi huvitav on, et viie aasta eest kandsid inimesed Moskvas päris palju Georgi linte, aga praegu kõnnime kolleegiga Moskvas juba tükk aega ja meist on mööda kõndinud tuhandeid ja tuhandeid inimesi, ning me oleme oma loetelus, kes kannavad Georgi linti, jõudnud seitsmeni," sedastas Paris. Ta lisas, et erinevalt varasemast pole linte näha ka autodel.

Niisiis on selgelt eristunud ametlik sfäär ja inimeste enda kaasaelamine. "Nähtavat hingest tulevat patriotismi ma nii palju ei näe, kui võiks arvata arvestades Krimmi rahutust ja kõike muud," nentis Paris. Ta lisas siiski, et 9. mai on venelastele kahtlemata pidupäev, mis ühendab kõiki inimesi.

"Me ei tohiks mitte kuidagi alahinnata vene inimeste suutlikkust aru saada, missugusesse tsirkusesse neid tahetakse kaasata. See, et ta mälestab oma langenud vanaisa, tähistab võitu suure kurjuse üle, ei tähenda seda, et ta on valmis ennast klouniks tegema Venemaa võimude nimel. Eriti Moskvas on inimesed suhteliselt arusaajad selle koha pealt. Tullakse vaatama paraadi, kaasa elama ja ollakse tänulikud nendele vähestele veteranidele, kes veel elus on, aga saadakse aru, et praegune võim üritab endale teenida legitiimsust läbi kunagise ajaloosündmuse," selgitas Paris.

Paraadi proovid algasid Moskvas juba 24. aprillil ning on sestsaadik toimunud pea iga päev. Täna tehti ettevalmistusi lennuväeparaadiks, mistõttu lennukid ja kopterid lendasid madalalt üle linna. Lennuväeparaad on tavainimeste jaoks üks kõige mõjusamaid paraadi osi, kuna Punasele väljakule sõjaväemasinaid vaatama tavainimesed ei pääse.