Leedu julgeolekuameti operatsiooni tulemusena koguti ning anti prokuratuurile üle andmed, mis annavad alust arvata, et 29. aprillil kinni peetud FSB-lane teostas Leedu-vastast spionaaži, et imbuda Leedu riigiasutustesse, sealhulgas õiguskaitse- ja luureasutustesse, vahendas venekeelne Leedu Delfi.

Vilniuse ringkonnakohus andis 30. aprillil prokuratuurile loa kahtlusalune kolmeks kuuks vahi alla võtta.

Julgeolekuasutuste andmetel jagas kahtlusalune Venemaale infot, mis oli teada vaid kõrgetele Leedu ametnikele. Infot sooviti kasutada Leedus tehtavate otsuste mõjutamiseks ja suunamiseks.

Leedu parlamendi julgeoleku- ja kaitsekomisjoni liige Arvidas Anušauskas ütles väljaandele, et antud juhul tabati koosseisuline töötaja, kes ei omanud diplomaatilist katet, vaid lihtsalt töötas Leedu territooriumil.

Anušauskase sõnul tegi Venemaa pool ilmselt vea ning saadik kinnitas, et tegelikult on kõik FSB meetodid neile tegelikult teada.

"Nad võivad teeselda ärimehi, teadlasi - keda iganes. Esindavad tavalist inimest, autojuhti. Nad teevad seda, et pääseda ligi erinevatele dokumentidele, eelistatavalt välismaalaste omadele," rääkis saadik.

Leedu poliitikud on ka varasemalt korduvalt teatanud, et Vene luure tegutseb riigis aktiivselt, kuid spionaažis kahtlustatuna pole neid teadaolevalt veel kinni peetud.