„Ühendus 9. maijs linte ei jaga. Olukord on selline, et meil neid lindikesi lihtsalt ei ole. Me ei saa neid sealt, kust võtsime eelmisel aastal. Eelmisel aastal oli meil veel mingi varu. Nüüd on lindid otsa lõppenud ja tarnijad ei saanud neid meile võimaldada. Teisi tarnijaid me ei otsinud,“ rääkis ühenduse 9.maijs.lv juht ja Riia linnaduuma liige Vadims Baraņņiks Läti Delfi vahendusel.

Antifašistliku komitee esimehe Josifs Korensi korteris, kus varem hoiti kümneid kilomeetreid Georgi linte, pole neid sel aastal samuti. Uusi linte pole saadud ja varud on antud Läti vene liidule (RSL), mis on Euroopa Parlamendi liikme Tatjana Ždanoka erakond. Neid linte jagub aga vaid mõnele tuhandele inimesele, see tähendab mitte enam kui kümnele protsendile inimestest, kes võivad 9. mail Riia vabastajate monumendi juurde tulla.

Ka RSL ei kavatse linte tänavatel jagada. Soovijad võivad neid saada RSL-i kontorist. RSL-i kaasesimees Miroslavs Mitrofanovs selgitas, et linte ei ole nii palju, et neid tänaval jagada. Lisaks sellele ei taheta tekitada konfliktiolukordi.