Jagati õhupalle ja hüppamiseks oli ootel batuut. Perepäev kestis umbes kaks tundi ja samas sai anda ka oma toetusallkirja esimeste haiguspäevade hüvitamise algatusele.

Ametiühingu keskliidu esimees Peep Peterson ütles 1. mai eel, et tänavu minnakse tööpühale vastu olukorras, kus avalik tähelepanu ametiühingute teemadele on suur, kuid reaalsed viljad sellest tähelepanust alles noppimata. „Meil on kogutud tuhandeid allkirju esimeste haiguspäevade hüvituse taastamiseks, mille anname riigikogule üle mai keskpaigas. Meil on just alanud 2016. aasta alampalga läbirääkimised, kust avalikkus ootab senisest suuremaid tõusunumbreid,“ lisas ta.

Äsja on saanud ametisse valitsus, mis koalitsioonileppes lubab lahendada mitu põletavat tööturu ja töötamisega seotud probleemi. Nende seas on olulisemad töötajate laiemat koolitamist puudutavad teemad ja abinõud töötajate tervise hoidmiseks. „Ka liikmeskond on väga mitmes haruliidus pööranud tugevale kasvule ja kuigi üldnumber on veel languses, kumab selle tagant pigem registrite korrastamine kui tegelik liikmearvu vähenemine,“ rääkis Peterson.