25.-28. aprillil Nepali tabanud maavärin on nõudnud üle 10 000 inimese elu ja laastanud riiki. Hukkunute seas on ka üks Eesti kodanik.

Aukonsuli sõnul on väga oluline näidata üles toetust ja abi maavärinas kannatada saanud inimestele. Tuhanded inimesed on Nepalis kodutuks jäänud ja vigastada saanud. Neile on vaja otsekohest arstiabi, ravimeid, vett, toitu ja peavarju.

Eesti aukonsul on algatanud kampaania "Nepali maavärina abifond", mis on mõeldud kõigi maavärinas kannatanud inimeste toetuseks ning selleks, et Nepal võimalikult kiiresti looduskatastroofist taastuks.

Annetusi märksõnaga "Nepal Earthquake Relief Fund" saab teha siia:

Himalayan Bank Limited
Tridevi Marg Branch
KSK Building, Tridevi Marg, Thamel, Kathmandu, Nepal
Account No. 01900140360017
Telex no. 2789 HIBA NP

Delfi lugeja sõnul on annetamise juures suur puudus: "Hakkasin ise tegema oma panust ja avastasin, et välismakse on Swedbankis 23 eurot. Seega võib juhtuda, et pangatasu on annetuse summast inimesele suurem," kirjeldab ta.
"Kas ei oleks panga poolt eetiline Nepali toetuseks kantavatelt summadelt välismaksetasu mitte küsida?" uurib lugeja.

Lugeja lisab, et soovis Nepali saata 50 eurot, kuid pidi ülekande eest maksma 23 eurot. Ta jättis makse pooleli põhimõtte pärast. "Pangad ei tohiks sellistel juhtudel raha küsida. Mis saab inimesest, kes tahab 5 eurot annetada ja peab 23 eurot pangale maksma?"