"Eesti päästemeeskond teeb Kuopios ettevalmistusi naasmiseks. Seda kahel põhjusel - meie ei lähe, sest soomlased ei lähe, me pidime nende lennukiga minema. Soomlased ei lähe, sest Nepalis ei saa maanduda."

"Selle konkreetse meeskonna missioon lõpeb siis, kui nad jõuavad päästeameti logistikakeskusesse ja panevad varustuse ära," ütles Laos.

"Aga me jälgime olukorda edasi ja päästeamet on valmis edaspidi abivajaduse tekkel aitama. Selliste suurõnnetuste puhul jätkub töid pikaks ajaks ja eestlased on aidanud paljude suurõnnetuste puhul logistika ja it-ga põgenikelaagrites.

Eesti päästemeeskonna juht Kristian Sirp selgitas, et praegu toimub 15-liikmelise Eesti päästemeeskonna ja varustuse koju naasmise korraldamine. Millisel kujul saab Eesti edaspidi abi osutada, oleneb saabuvatest edasistest abipalvetest.

Eesti päästemeeskonna missiooni eesmärk oli osaleda ÜRO abiorganisatsioonide poolt koordineeritavas päästeprotsessis. Eesti päästemeeskonna peamiseks ülesandeks pidi olema maavärina piirkonnas erivahenditega otsingu- ja päästetöid tegemine. Missiooni pikkuseks oli planeeritud kuni 12 päeva. Missioon pidi toimuma koostöös Soome päästemeeskonnaga.