Õnnetus juhtus kella 17.45 paiku Kambja vallas Tatra-Otepää teel, kus nii kaubikujuht kui rattur liikusid samas suunas Otepää poole. Seni teadmata asjaoludel sai rattaga sõitnud 1970. aastal sündinud Indrek kaubikult Ford Transit löögi. Kokkupõrge oli sedavõrd tugev, et rattur paiskus saadud löögist põllule ning hukkus sündmuspaigal.

Politsei selgitas, et kaubikut juhtinud mees oli kaine. Antud teelõigul oli lubatud sõidukiiruseks 90 km/h. Õnnetuse täpsemad üksikasjad selgitab politsei edasise kriminaalmenetluse käigus, teatas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politseile teadaolevalt võis õnnetuse juhtudes sel teel olla teisigi avariile tunnistajaks olevaid liiklejaid. Seepärast palutakse kõigil, kes juhtusid antud õnnetust pealt nägema või omavad muud selgitavat infot, helistada politsei telefonil 730 8814, 612 3000 või anda endast märku meiliaadressil louna.ate@list.politsei.ee

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk märkis, et nüüdseks saabunud kevadiselt soojade ilmadega on jalgratturite hulk liikluses märkimisväärselt kasvanud. „Liikluspildi mitmekesisus tähendab ennekõike veelgi suuremat arvestamist üksteisega. Autojuhtidel tuleb säilitada terav pilk teeservas toimuva osas ning valida kergliiklejatest möödumisel ohutu sõidukiirus. Samamoodi tuleb oma ohutuse eest jõuliselt seista ratturitel endil hoides võimalikult tee paremasse äärde ning tehes end teistele liiklejatele võimalikult hästi märgatavaks,“ kirjeldas ta.