Laupäeva hommikul kogunesid tsiklimehed Moskva äärelinnas, et alustada 6000-kilomeetrist retke läbi Venemaa, Valgevene, Poola, Tšehhi, Slovakkia ja Austria, vahendab AFP.

Notšnije Volki juht Aleksandr Zaldostanov ehk Kirurg juhtis motomeeste rivi, kes kandsid punalippe ja Jossif Stalini portreid ning sõjaaegset loosungit „Za Stalina! Za Rodinu!“ („Stalini eest! Kodumaa eest!“).

Korraldajate sõnul kavatseb umbes 30 tsiklimeest sõita kaasa kogu teekonna Berliini, kuigi pole kindel, kas neid üldse kuhugi sõita lastakse.

Saksa valitsuse allikas ütles laupäeval AFP-le, et riiki ei lubata Notšnije Volki teatud juhte ning valede põhjenduste alusel välja antud viisad on tühistatud.

Poola keeldus reedel riiki lubamast igasuguseid organiseeritud motojõuke, mille hulgas on Notšnije Volki liikmeid, viidates organisatsioonilistele probleemidele.

Notšnije Volki teatas, et keelud neid ei kõiguta.

„Me ei muuda oma plaane ega marsruuti,“ teatas Zaldostanov. „Kui nad ei lase meil koos siseneda, siseneme me ükshaaval, kasutades paljusid erinevaid piiripunkte. Kui me sellest retkest loobume, peame me loobuma kõigest muust: 9. maist... oma ajaloost ja kõigist oma väärtustest.“

„Ma ei tea, mida nad kardavad. Me ei tee kellelegi halba, me lihtsalt austame nende mälestust, kes langesid fašismi hävitamiseks,“ ütles Notšnije Volkiga seotud motoklubi president Aleksei Magister.

„Me ei karda vastuvõttu, mille me saame Berliinis. Meie vanaisad ei kartnud!“ teatas koos Vene-meelsete mässulistega Ukraina Luganski oblastis sõdinud Aleksei Vereštšagin.