Seaduseparandus karmistab varasemat loomadele kahju tegeva vahekorra keeldu. Seda oli aga Taani põllumajandusministri Dan Jørgenseni sõnul keeruline tõestada, vahendab Reuters.

„Praegune seadusandlus ei kaitse loomi piisavalt. On raske tõestada, et loom kannatab, kui inimene temaga seksuaalvahekorras on, ja seetõttu peame me andma loomale kahtluse korral eelise,“ kirjutas Jørgensen arvamusartiklis.

Need, kes seaduseelnõu poolt hääletasid, ütlesid, et Taani ei taha jääda viimaseks Põhja-Euroopa riigiks, kus seksuaalvahekord loomadega on legaalne, sest see tõmbab ligi loomaseksituriste. Varem on vahekorra loomadega keelustanud Saksamaa, Norra, Rootsi ja Suurbritannia.

„Sageli teatatakse organiseeritud loomaseksi-show'de ja -klubide ning loomabordellide olemasolust Taanis,“ teatas põllumajandusministeeriumile alluv Taani loomade eetikanõukogu oma raportis.

2011. aastal teatati Taani justiitsministeeriumi raportis veterinaaride kohta, et 17 protsenti neist kahtlustasid, et nende ravitud loomad olid olnud vahekorras inimesega.