„Vene delegatsiooni volitustelt piirangute mahavõtmise vastu astuvad üles Euroopa Liidu Venemaa-vastaste sanktsioonide küsimuses kõige agressiivsemalt käituvate riikide delegatsioonid ning need, kes osalevad kõige aktiivsemalt Venemaa-vastases hüsteerias, mida õhutatakse praegu läänes. Need on Eesti, Läti, Leedu, Poola ja Suurbritannia,“ ütles Puškov TASS-i vahendusel.

Puškovi sõnul on need viis riiki parlamentaarses assamblees vahet pidamata toimuva Venemaa-vastase kampaania peamised animaatorid.

„Aga me arvestame sellega, et nende riikide esindajad, kes mõistavad, et ilma Venemaata piirab Euroopa Nõukogu parlamentaarne assamblee iseenda võimalusi, isoleerib iseennast, ei oma neid võimalusi töötada, mida ta omaks, kui Vene delegatsioon oleks Euroopa Nõukogu parlamentaarses assamblees. Me loodame, et nende riikide esindajad osutuvad lõpuks Euroopa Nõukogu parlamentaarses assamblees enamuses olevaiks ja jõuavad järeldusele, et Vene delagatsioonile tuleb kõik tema volitused tagasi anda,“ ütles Puškov.

Vene delegatsioonilt võeti parlamentaarses assamblees volitused 28. jaanuaril kuni aprillini. 2. aprillil teatas Puškov, et Venemaa katkestab aastaks kõik ametlikud suhted parlamentaarse assambleega.