Kõigi seminaril osalejate vahel loositakse välja auhind.

REEDE 24.04.2015

12.30-13.30 HÕLPSASTI KASUTATAV EHK LIGIPÄÄSETAV KÖÖK
Lektor: universaalse disaini spetsialist Hiie Härm

Seminaris räägitakse mitmeid olulisi aspekte, millega tuleb arvestada, kui disainida universaalset ehk siis kõikidele, sh puuetega inimestele sobivat kööki. Selliseid uuendustega kööke väga mugav kasutada kõigil. Olgu selleks siis sahtlina väljatõmmatav nõudepesumasin ja külmik, hästiplaneeritud panipaikadega suur kuivainekapp. Liikuvas köögis saavad võrdselt edukalt toimetada nii ema, ratastoolis vanaema, laps kui ka korvpallurimõõtu isa.
Registreeru SIIT.

14.00 -16.00 DEKORATIIVVÄRVID SISEKUJUNDUSE (WORKSHOP)
Juhendab: Värvikeskuse disainer Kätri Keerd

Ainulaadseid ja põnevaid pindu saab luua dekoratiivvärvide abil, mille valik on ääretult lai ja veelgi rohkem on nendega töötamise tehnikaid. Workshopil tutvustatakse peamiselt uusimaid Akzo Nobeli Itaalia dekoratiivvärve, mida on lihtne kasutada ja ka hinnalt on need soodsad (5-6 eur/m2). Samuti tutvustatakse uusi dekoratiivvärvimise tehnikaid, mida saab ka ise värvida proovida!
Registreeru SIIT.

16.15 -17.15 KODUAIA FENG SHUI — HEAD ENERGIAT SAAB ISE LUUA
Lektor: Siret Seeder

Enamasti arvatakse, et feng shui on siseruumi kujundamine, aga tegelikult sai see alguses hoopis aiast.
Feng shui ei armasta kindlaid liine, vaid pigem vaba energia voolamist, mida inimkäsi osavalt suunab talle vajalikku suunda. Midagi ei tohi olla liiga palju, ega liiga vähe — kohe tekib tasakaalutus ja mis peamine: õige aed peab nägema välja palju vanem kui selle kodu maja ja omanikud. Loengus sisu: Feng Shui põhitõed, ülesanded (välis)ruumis. yin/yang ja tasakaal, 4 elementi, feng shui aiakujunduse põhireeglid (pilgupüüdjad, hoonete paigutumine krundile jne).
Registreeru SIIT.

12.30-17.00. SISEKUJUNDAJA NÕUSTAB TASUTA
Kõigil huvilistel on võimalus saada tasuta sisekujunduslast konsultatsiooni.
Nõustab sisearhitekt Kristi Tammekand (DisainIN OÜ)

LAUPÄEV 25.04

11.30-12.30 KAASAEGSE KODU KUJUNDAMINE
Lektor: sisearhitekt Airita Aim

Miks ja kuidas alustada sisekujundamisega?
Ajakohased uued materjalid jpm põnevat.
Registreeru SIIT.

12.45-13.45 FENG-SHUI ELEMENDID KODUS — ELULE UUS HINGAMINE
Lektor: feng shui spetsialist Siret Seeder

Miski nähtamatu tõmbab meid koju, sest kodus on hea olla. Siin puhkan ma hästi välja ja olen iseenda ja maailmaga rahul. Feng shui ehk energiaõpetuse peamine eesmärk on rahulolu saavutamine. Rahulolu saavutamine läbi isikliku kogemuse ja arengu, mille üks oluline kriteerium on ilus, mugav ja turvaline RUUM. Loomulikult on rahulolu hind ja tulemus igaühe jaoks erinev ja see sõltub eelkõige meie isiklikest eelistustest, vajadustest ja sisetundest.
Kuidas saavutada hea enesetunne? Vaatame lähemalt ruumi energiamängu ja seda läbi feng shui prisma. Seminaril kasutame palju illustreerivat pildimaterjali ja arutleme eesti kodude näidete põhjal.
Registreeru SIIT.

14.00-15.00 KUIDAS PLANEERITA HOOLDUSVABA UNISTUSTE AEDA?
Sulle kiire elutempoga inimene!
Lektor: aiakujundaja Roman Ait

Kui oled kiire elutempoga inimene ja kodus tahad pigem puhata kui rügada, siis suure murulapi omamine ei ole kindlasti mõistlik, sest pidev niitmine muutub pikapeale pigem tüütuks nuhtluseks kui on meeldiv ajaviide ning ühel hetkel saab mõõt täis. Aga kuidas planeerida aeda nii, et seal oleks kõik vajalik olemas: aastaringne silmailu, vajalikud aiaelemendid õiges kohas jne…..ja see kõik on sealjuures praktiliselt hooldusvaba.
Registreeru SIIT.

15.15-17.30 MÖÖBLI VÄRVIMISE LÕPUTUD VÕIMALUSED (WORKSHOP)
Juhendab: Värvikeskuse disainer Helen Sarevet

Räägime uutest värvidest, aluspindades ja viimistelmise tehnikatest.
Registreeru SIIT.

11.00-16.30. SISEKUJUNDAJA NÕUSTAB TASUTA
Kõigil huvilistel on võimalus saada tasuta sisekujunduslast konsultatsiooni.
Nõustab sisearhitekt Reet Krause

PÜHAPÄEVA 26.04

11.20-12.15 KUIDAS PLANEERIDA AJATUT FUNKTSIONAALSET KODU
Lektor: sisearhitekt Aet Piel

Kuidas planeerida kodu nii, et moodustuks ühte harmooniline tervik? Milliseid materjale ja mööblit eelistada, et kodu püsiks kaasaegne ka aastate pärast…
Registreeru SIIT.

12.20-13.20 KODU KUJUNDAMINE VÄRVIDEGA
Lektor: Värvikeskuse disainer Eve-Lii Sandre

Kodu kujundamine värvidega (kuidas sobitada kokku erinevaid värvitoone, et saavutada harmoonilist ja isikupärast tervikut, moetoonid jpm).
Registreeru SIIT.

13.35-14.35 TAIMEDE LOPSAKUS JA HAIGUSKINDLUS SÕLTUB ÕIGE MULLA VALIKUST
Oluline info kõigile aiapidajatele!
Lektor: aiandusagronoom Mart Ruumet

Iga aiapidaja ja lillekasvataja teab, kui oluline on, et muld oleks hea (toitained õiges tasakaalus ja toime pikaajaline). Ühele taimele tähendab hea pisut happelisemat, teisele aluselisemat mulda jne. Õige mulla valimine ei ole lihtne kui ei tea täpselt mida ja miks kasutada. Milline on parim muld köögivilja- ja püsililleaiale?
Registreeru SIIT.

14.45-15.45 ERITASAPINNALISE JA KEERUKA KUJUGA KRUNDI PLANEERIMINE
Lektor: aiakujundaja Roman Ait

Eestis on levinud ehitamine keeruliste oludega nn probleemsele krundile: liiga suurte kallete ja lausa küngaste peale, vesisele pinnasele, liiga kivisele ning mullata pinnasele jne. Ostuhetkel on krunt sageli soodsam ja tundub mõistlik otsus, aga hilisem planeerimine ja tasandamine võib osutuda päris keerukaks ja aeganõuvaks ning kokkuvõttes ka kalliks tegevuseks. Kuidas aga sellist krunti planeerida…tule kuulama
Registreeru SIIT.

10.45-15.30 SISEKUJUNDAJA NÕUSTAB TASUTA
Kõigil huvilistel on võimalus saada tasuta sisekujunduslast konsultatsiooni.
Nõustab sisekujundaja Victoria Rüütel

  • Kõigi seminaridel osalejate vahel loositakse välja auhind.

Interjöör 2014 pildis